• PRESS BG news agency

PPF Group N.V. придоби bTV, Любош Йетмар става шеф на CME Bulgaria

PRESS BG NEWS AGENCY | PPF Group N.V. („PPF“) съобщи, че нейните притежавани дъщерни дружества са завършили придобиването на Central European Media Enterprises Ltd. („CME“). Понастоящем PPF има пълен контрол върху операциите на CME в Чехия, Румъния, Словакия, Словения и България.


Операцията и сделката е преминала регулаторно одобрение от Европейската комисия, от националните регулатори в отделните страни и от акционерите на CME. Акциите, листвани на NASDAQ, Global Select Market и Пражката фондова борса, бяха премахнати и сега престават да съществуват след приключване на придобиването. Притежателите на акции от клас A на CME, към момента на сливането, ще получат по $ 4,58 на акция.


„Отнасяме се с чувство на отговорност към постиженията на CME и телевизионните мрежи. Искаме да надграждаме тези успехи и да засилим позицията, която тези мрежи заемат на съответните национални пазари като независими телевизионни оператори. Очакваме с нетърпение да създадем нови бизнес възможности между медийните операции и телекомуникационните услуги. Щастливи сме, че имаме силна и лоялна аудитория и възнамеряваме да укрепим връзката с нашите зрители чрез съдържание и превъзходно потребителско изживяване “, заявява Петр Келнер, мажоритарен акционер на PPF.


Незабавно, Дидие Щоесел ще заеме позицията на главен изпълнителен директор в CME, отговарящ за чешкия, румънския, словашкия и словенския пазар. Г-н Щоесел има богат стратегически и старши управленски опит в областта на медиите, технологиите и глобалните финанси, а по-рано е работил за Modern Times Group, HSBC Investment Bank и Merrill Lynch International.


Любош Йетмар е назначен за главен изпълнителен директор CME Bulgaria, отговорен за операциите, стратегията и плановете за развитие на растежа в България.


„Придобили сме добре управлявана компания с изключителен обхват на потребителите и изключителна разпознаваемост на марката. С нетърпение очаквам да работя с отличния менидмжънт на нашите телевизионни станции. Моят приоритет ще бъде да ускоря дигиталната трансформация на бизнеса, да увеличим възможностите си за създаване на съдържание и да продължим постигнатите традиции на CME, като предоставяме независими и обективни новини, както и висококачествено развлекателно съдържание за нашите зрители “, каза главният изпълнителен директор на CME Дидие Щоесел.


CME оперира с телевизионни станции в Чехия, Румъния, Словакия, Словения и България и е една от водещите медийни и развлекателни компании в Централна и Източна Европа. CME излъчва 30 телевизионни канала - както безплатни, така и платени, и достига общо до 45 милиона зрители.

Последни публикации

Виж всички

САЩ ще признават от влизащите граждани тестове за Ковид-19, одобрени от държавата на заминаване

PRESS BG NEWS AGENCY | Във връзка с изискването на САЩ всички пътници, които влизат в страната със самолет, да представят от 26 януари 2021 ч. отрицателен тест за коронавирус или документ, че пътникът

Възобновят плановите операции

PRESS BG NEWS AGENCY | Ситуацията в България по отношение на разпространението на COVID-19 трайно се подобрява, основните тенденции вече са стабилни и ваксинацията срещу новия вирус върви при строга о

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2021
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2021

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now