• PRESS BG news agency

АКАДЕМИЯ „БОРИС ХРИСТОВ” – РИМ ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА ОПЕРНИ ПЕВЦИ ЗА 2021 ГОДИНА

PRESS BG NEWS AGENCY, 21-11-2020 | Академия „Борис Христов” – Рим при Българския културен институт в Рим (БКИ – Рим) обявява конкурс за участие в учебната програма по оперно пеене за 2021 година.


Програмата предвижда годишен общ брой часове - 300, за четиримата класирали се кандидати. Програмата ще се проведе в две сесии от по три месеца. В рамките на всяка една сесия се предвиждат концерти и майсторски класове.


За календарната 2021 г. преподавателите ще бъдат Орлин Анастасов, Александрина Пендачанска, Цветелина Василева, Бойко Цветанов и Владимир Стоянов, пианист - Илия Лозанов.


Фондация „Борис Христов” – Рим осигурява стипендия на класиралите се участници и организира един от майсторските класове в Националната Академия „Санта Чечилия“.


Конкурсът ще се проведе на 22 декември 2020 г. от 12.00 ч. в залата на Музей „Борис Христов” на ул. „Цар Самуил“ 43 в София. На място ще има на разположение пианист от 11 ч.


Конкурсът се състои в изпълнение на две арии от оперния репертоар - едната от италиански композитор и на италиански език, а втората - по избор на кандидата.


Участниците в конкурса да подготвят и изпратят предварително по електронната поща на БКИ – Рим: istbulroma @ yahoo.it не по-късно от 20 декември:


– заявление за участие с посочен имейл и CV.


В случай на невъзможност за провеждане на прослушването по епидемиологични причини или други форсмажорни обстоятелства класирането ще се извърши на база изпратен запис на двете арии във видео форматили съответен линк, за което кандидатите ще бъдат уведомени своевременно по ел. поща.


За участие в конкурса се допускат български граждани, които към датата на конкурса нямат навършени 32 години.


Класираните кандидати трябва да потвърдят участието си в курса не по-късно от 10 януари 2021 г. на електронния адрес: istbulroma @ yahoo.it . Липсата на потвърждение от даден кандидат се приема за отказ и неговото място се заема от следващия в класирането. При невъзможност даден участник да присъства и на двете сесии, мястото му се заема от следващия в класирането.


Разноските на одобрените кандидати за курса (нощувки и уроци по пеене) са за сметка на БКИ-Рим.


Всички останали разходи (пътни, дневни, медицинска застраховка) са за сметка на участниците в курса.


Владеенето на италиански език е предимство за кандидатите.

Последни публикации

Виж всички

Приказният коледен балет „Лешникотрошачката“ ще се играе през декември в Софийската опера

PRESS BG NEWS AGENCY, 30-11-2020 | „Лешникотрошачката” е приказен балет в 2 действия, с хореография на Мариус Петипа и Лев Иванов, по музика на Пьотър Илич Чайковски. Либретото е по приказката на Ернс

ИНИЦИАТИВА НА АСОЦИАЦИЯТА НА ПРОКУРОРИТЕ И КАМАРАТА НА СЛЕДОВАТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ

PRESS BG NEWS AGENCY, 27-11-2020 | На 27 ноември 2020 г. се навършват 101 години от подписването на Ньойския мирен договор, с който се поставя края на участието на България в Първата световна война. Т

svetlina i blagosloviq - 2020.jpg

"Светлина и Благословия" -
благотворителна инициатива и концерт в подкрепа на децата от Дома за сираци в село Нови хан на Отец Иван и Отец Григорий.
Дарявайте директно по сметките на Дома.
Повече за кампанията - кликнете на банера! 

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2020
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2020

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now