• PRESS BG news agency

13 художнички откриха изложба „Нежно присъствие“ в Асеновград в месеца на жените


Екатерина Кючукова


13 художнички откриха изложба „Нежно присъствие“ в Асеновград в месеца на жените. В нея със свои творби се представят две сестри – Златка и Недялка Шеткови, които имат асеновградски корени по майчина линия.


Своя дебют прави Нели с две пластики – „Самурай“ и „Жена птица“. Младият автор от 5 години се занимава с мини скулптура. “Приятно и вълнуващо е да споделиш свои творби. Целият процес от глина до малка пластика е вълшебен. Това са ми първите опити за скулптура, благодарение на Лина Маджарова”, казва Нели Шеткова. Нейната сестра Златка Шеткова представя в изложбата четири свои картини, една от които веднага след откриването на вернисажа намери своя горд притежател. „За мен е удоволствие да участвам в тази изложба, защото съм в компанията на прекрасни авторки. Усещането е още по-вълнуващо, защото се допълва от факта, че моята майка е от Асеновград и това е мястото, с което съм свързана от дете“, споделя Златка, която черпи своето вдъхновение от пътуванията си в страната и чужбина.


Росица Мандиева също прави своя дебют с картината си „Папагал в космоса“, привличащ с ярките си цветове. Тя каза, че е много развълнувана да представи за първи път свои картини в родния град на родителите си. „Щастлива съм, че мога да покажа какво правя в Асеновград и да го споделя със семейството ми, като си доставим радост“, посочи тя.


Собственикът на галерията Симеон Сотиров коментира, че идеята за изложбата е възникнала спонтанно. “Тя се реализира с помощта на моите приятели Геракси Гераксиев и Аспарух Сърпов, които ми помогнаха с избора на дамите-творци и организирането на красивата изложба по повод празника на жената. Те имат различни стилове и всяка от тях показва своята същност“, уточни кураторът. Той посочи, че в творбите се усеща магнетизъм и женска енергия, която докосва всеки човек.


Творбите на Аглика Петрова, Даниела Георгиева, Деница Факелова, Екатерина Тозева, Златка Шеткова, Лили Кючукова, Ламбриана Форева, Лина Маджарова, Мария Апостолова, Нели Ставрева, Недялка Шеткова, Пенка Попова, Росица Мандиева са изложени в галерия „Крис“, собственост на Симеон и София Сотирови на бул. „Съединение“ в Асеновград.


0 коментари

Последни публикации

Виж всички

САЩ ще признават от влизащите граждани тестове за Ковид-19, одобрени от държавата на заминаване

PRESS BG NEWS AGENCY | Във връзка с изискването на САЩ всички пътници, които влизат в страната със самолет, да представят от 26 януари 2021 ч. отрицателен тест за коронавирус или документ, че пътникът

Възобновят плановите операции

PRESS BG NEWS AGENCY | Ситуацията в България по отношение на разпространението на COVID-19 трайно се подобрява, основните тенденции вече са стабилни и ваксинацията срещу новия вирус върви при строга о

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2021
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2021

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now