• PRESS BG news agency

Ще бъдат налагани санкции на лечебни заведения, които отказват да лекуват пациенти с КОВИД 19

„С директорите на столичните болници начертахме организационните мерки, които ще предприеме директорът на Столичната РЗИ, за да бъде София обезпечена с достатъчно легла за лечение на COVID-19, предвид увеличаващия се брой заболели", заяви министърът на здравеопазването професор д-р Костадин Ангелов след среща с директорите на столичните лечебни заведения.


Решено е за София да бъдат разкрити допълнителни болнични легла във всички структури, ангажирани с лечението на пациенти с коронавирусна инфекция. Всички останали лечебни заведения следва да създадат организация и да имат готовност за работа с положителни за COVID-19 пациенти.


„Всеки пациент, постъпил в лечебно заведение, трябва да бъде обслужван на място, за да получи максимално качествена и навременна медицинска грижа, а в същото време екипите на центровете за спешна медицинска помощ да бъдат облекчени“, коментира проф. Ангелов.


Министърът посочи, че към днешна дата във всички столични болници има свободни легла за лечение на пациенти с COVID-19, проблем остава недостигът на медицински персонал.


Във връзка с необходимостта на бъде засилен контролът за спазването на противоепидемичните мерки по места са сформирани съвместни екипи от всички контролни институции за проверки и налагане на санкции при необходимост. Здравният министър съобщи, че се обсъжда нормативна промяна, която да позволи налагане на санкции на лечебни заведения, които отказват да лекуват пациенти с коронавирусна инфекция. Предвижда се най-тежката санкция да бъде прекратяване на договора на болницата с НЗОК.

Последни публикации

Виж всички

Приказният коледен балет „Лешникотрошачката“ ще се играе през декември в Софийската опера

PRESS BG NEWS AGENCY, 30-11-2020 | „Лешникотрошачката” е приказен балет в 2 действия, с хореография на Мариус Петипа и Лев Иванов, по музика на Пьотър Илич Чайковски. Либретото е по приказката на Ернс

МФ очаква дефицит по консолидираната фискална програма в размер на 183,2 млн. лв.

PRESS BG NEWS AGENCY, 30-11-2020 | На база на предварителни данни и оценки салдото по консолидираната фискална програма (КФП) на касова основа към ноември 2020 г. се очаква да бъде отрицателно в разме

svetlina i blagosloviq - 2020.jpg

"Светлина и Благословия" -
благотворителна инициатива и концерт в подкрепа на децата от Дома за сираци в село Нови хан на Отец Иван и Отец Григорий.
Дарявайте директно по сметките на Дома.
Повече за кампанията - кликнете на банера! 

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2020
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2020

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now