• PRESS BG news agency

ШЕФЪТ НА ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ ИНСПЕКТИРА ПУНКТОВЕТЕ ОКОЛО ВИДИН


Иван Върбанов

19 март 2020 г.


Термокамерите на ГКПП-Калотина вече са поставени, а днес започва поставянето им на пункта при Видинг, съобщи лавен комисар Светлан Кичиков – директор на ГДГП. Той уточни, че тази нощ на „Дунав мост-2“ са преминали само два автобуса - с български граждани, пътуващи по редовни линии от Германия. Товарните автомобили пристигат от различни страни в Западна Европа. За автобусите от редовните линии и товарните автомобили е осигурен конвой до крайната точка на пътуването им на територията на нашата страна. Само през вчерашния ден е имало 7 конвоя. Всеки един от тях е включвал между 30 и 40 автомобила. Граничните полицаи се справят добре, категоричен бе главен комисар Кичиков. В инспекцията тази сутрин участва и областният управител на област Видин Момчил Станков. 102 души до сега са били поставени под домашна карантина в област Видин, уточни Станков.


Късно снощи започна инспекцията на мостовото съоръжение и продължи в ранните часове на днешния ден. Проведените разговори между българските власти и унгарската страна ускориха пропускането на нашите сънародници, пътуващи към България. Трафикът на ГКПП -Дунав Мост-2 е интензивен, създадена е необходимата организация за прецизен контрол. Анкетират се всички, които трябва да бъдат карантинирани в домашни условия за 14 дни. С всеки един преминаващ през пункта служителите на Гранична полиция и РЗИ провеждат беседи. Екипите действат по утвърдената процедура. Служителите разполагат с лични предпазни средства – маски и ръкавици.


Екип на Нюз БГ Репортер се убеди, че полицаите пред Българската национална телевизия, които са на бариерата са БЕЗ МАСКИ. Униформените коментираха, че никой не им е давал и те са без предпазни средства.


0 коментари

Последни публикации

Виж всички

САЩ ще признават от влизащите граждани тестове за Ковид-19, одобрени от държавата на заминаване

PRESS BG NEWS AGENCY | Във връзка с изискването на САЩ всички пътници, които влизат в страната със самолет, да представят от 26 януари 2021 ч. отрицателен тест за коронавирус или документ, че пътникът

Възобновят плановите операции

PRESS BG NEWS AGENCY | Ситуацията в България по отношение на разпространението на COVID-19 трайно се подобрява, основните тенденции вече са стабилни и ваксинацията срещу новия вирус върви при строга о

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2021
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2021

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now