• PRESS BG news agency

УДЪЛЖИХА СРОКА НА ЛИЧНИТЕ ДОКУМЕНТИ, КОИТО ИЗТИЧАТ ДО 31-ВИ ЯНУАРИ, С ОЩЕ ШЕСТ МЕСЕЦА

Депутатите приеха окончателно последните поправки в Закона за извънредното положение, с които срокът на документите за самоличност, изтичащи до 31 януари догодина се удължава с още 6 месеца.


Промените в извънредния закон бяха предприети, за да се избегне подмяната на лични документи в усложнена епидемична обстановка. В края на тази и в началото на следващата година изтича валидността на голям брой лични карти и паспорти и така управляващите се надяват да избегнат струпването на хора.


Това означава, че личните документи, които изтичат до 31-ви януари догодина, ще бъдат валидни до 2-ри август 2021-ва. Българските граждани, чиито лични документи са с удължена валидност, ще могат в условията на пандемия да напускат държавата, в която пребивават, и да се завърнат в България.


Предвижда се също така и чужденци, влезли на територията на страната по законов път, да могат да напускат България в рамките на удължения срок на валидност на документа за самоличност и при условие, че има осигурен транзит за държавата на крайната му дестинация. Поправките позволяват още при усложнена епидемична обстановка административните ръководители на органите на съдебната власт да могат еднократно да прекратяват провеждането на открити съдебни заседания за не по-дъбъг период от 14 дни и те да бъдат отсрочени.

Последни публикации

Виж всички

Приказният коледен балет „Лешникотрошачката“ ще се играе през декември в Софийската опера

PRESS BG NEWS AGENCY, 30-11-2020 | „Лешникотрошачката” е приказен балет в 2 действия, с хореография на Мариус Петипа и Лев Иванов, по музика на Пьотър Илич Чайковски. Либретото е по приказката на Ернс

МФ очаква дефицит по консолидираната фискална програма в размер на 183,2 млн. лв.

PRESS BG NEWS AGENCY, 30-11-2020 | На база на предварителни данни и оценки салдото по консолидираната фискална програма (КФП) на касова основа към ноември 2020 г. се очаква да бъде отрицателно в разме

svetlina i blagosloviq - 2020.jpg

"Светлина и Благословия" -
благотворителна инициатива и концерт в подкрепа на децата от Дома за сираци в село Нови хан на Отец Иван и Отец Григорий.
Дарявайте директно по сметките на Дома.
Повече за кампанията - кликнете на банера! 

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2020
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2020

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now