• PRESS BG news agency

ТАНЯ ИВАНЧЕВА, директор на 55 СУ: "В МОМЕНТ НА КРИЗА ПРАВИМ ОГРОМНА КРАЧКА НАПРЕД !"

Актуализирано: 18 Мар 2020

#таняиванчева #директор #55су #55супеткокаравелов


PRESS BG, 17 март 2020, София | "Вчера (16-ти март - бел.ред.) бе един много напрегнат ден за цялата образователна система в България, защото за първи път се опитахме да направим нещо, което досега не е правено. Първият ден бе необходим, за да видим какви са проблемите и респективно да намерим решения за справяне с тях. По-голямата част от тях са чисто технически и със сигурност в рамките на днешния оперативен ден всичко това ще бъде изчистено и преодоляно", каза в телевизионно интервю пред ТВ + директорът на 55 СУ "Петко Каравелов" - г-жа Таня Иванчева.


ОБРАЗОВАТЕЛНАТА СИСТЕМА В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ТЕЗИ ЧЕТИРИ ДНИ РАБОТЕШЕ ДЕНОНОЩНО


"В последните четири дни родители, учители, директори, инспекторат - всички ние сме в непрекъснат контакт. Това е нещо, което остана скрито за широката общественост. Образователната система в България през тези четири дни работеше денонощно. Всички учители в България реагираха максимално адекватно на ситуацията и се приспособиха към нея. Колегите са достатъчно подготвени, има достатъчно ресурси, които те да използват, така че те да предложат едно качествено образование в тези условия, в които се намираме в момента. Разбира се това бе неочаквано - и за нас, и за тях. Българският учител изключително отговорно реагира в тази ситуация", посочи директорът на 55 СУ "Петко Каравелов".

ДИСТАНЦИОННОТО ОБУЧЕНИЕ ЩЕ БЪДЕ НАДГРАЖДАНО ВЪВ ВРЕМЕТО


По думите на Таня Иванчева образователната система и училищата ще се справят и с по-дълъг период в условията на епидемиологична криза. "Дистанционното обучение е нещо, което ние ще надграждаме във времето. Не спираме да търсим нови варианти, не спираме да използваме нови ресурси. Нашето обучение ще става все по-качествено с всеки изминат ден", посочи Иванчева.

ИМА ЕНЕРГИЯ, В КОЯТО СЕ УСЕЩА, ЧЕ ВСИЧКИ СМЕ ЗАЕДНО


"Тази ситуация ни даде повод да видим доброто, да бъдем заедно - ученици, учители, родители. Получихме огромна подкрепа от родителите. Имаме организирана и група за взаимопомощ на ниво между родителите за оказване на помощ за работа с платформата, която разработихме. Има една енергия, в която се усеща, че всички ние сме заедно! Да, има и една малка част хора, които имат нереалистични очаквания към това дистанционно обучение. Всеки един от нас работи за това всичко, което е по силите ни чрез дигиталната среда да може да стане реалност и да е в помощ на образователния процес", разясни Таня Иванчева.


Децата със сигурност са много щастливи, защото това е новото поколение, което е свикнало да работи с електронни устройства - за тях това е по-лесния и по-забавния начин. Имаме обратна връзка с нашите ученици през онлайн платформата. Има видеоуроци, видеоклипове, тестове. Учителите в нашето училище заснемаха своя видеоуроци, авторски. Това е творчески процес, който е прекрасен. Точно в този кризисен момент всъщност ние правим една огромна крачка напред всички ние - цялата образователна система.
ИЗКАЗВАМ БЛАГОДАРНОСТ НА СВОЯ ПРЕКРАСЕН ЕКИП!


Колеги, благодаря Ви! Вие сте едни страхотни професионалисти! Този огромен труд, който Вие свършихте през последните дни и продължавате да полагате, наистина е нещото, което движи системата напред и показва нашата грижа и любов към децата. Благодаря Ви!Директорът Таня Иванчева отправи и послание към родителите: да вярват на своите учители, да бъдат добронамерени, да имат търпение. "Въвеждането на дистанционното обучение и огромно предизвикателство. Ние ще се справим, защото трудът, който се полага е огромен, но той е подплатен и с волята и любовта ни - към децата, към професията, съзнавайки важността на делото и мисията, които следва българският учител. COVID 19 е изпитание, което ни прави по-добри, по-задружни и по-човечни. Примерите в подкрепа на това са изключително много", каза в заключение г-жа Иванчева.


<редактор: Иван Върбанов>


0 коментари

Последни публикации

Виж всички

ОТХЛАБВАТ МЕРКИТЕ - ВИЖТЕ КАК !

PRESS BG NEWS AGENCY, Иван Върбанов | От 4 февруари по график се допускат присъствените учебни занятия за учениците от 5-и до 12-и клас Със своя заповед министърът на здравеопазването удължава срока н

Преподавателите и непедагогическият персонал в университетите ще бъдат тествани за коронавирус

PRESS BG NEWS AGENCY, ИВан Върбанов | Преподавателите и непедагогическият персонал в университетите ще бъдат тествани за коронавирус. Това уверение получиха представители на Съвета на ректорите от рък

7-дневната карантина при влизане във Франция не е задължителна, а е силно препоръчителна

PRESS BG NEWS AGENCY | Френските власти обявиха уточнения по повод изискваната 7-дневна карантина. По информация на посолството ни в Париж изолацията не е задължителна, а силно препоръчителна. Френски

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2021
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2021

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now