• PRESS BG news agency

Стефан Бурджев: Изпълнителното бюро реши да изключи Георги Гергов

PRESS BG NEWS AGENCY | "Има решение на Изпълнителното бюро да предложи на Националния съвет на БСП изключването на Георги Гергов. Това не е тема от днес, но днес беше финалната дискусия по отношение на действията и поведението на Гергов. БСП-Пловдив дава противоречиви сигнали, защото широката членска маса и редовият социалист харесва линията на партията на ново лице и нов начин за правене на политика, червените линии на партньорство със статуквото". Това заяви народният представител от ПГ на "БСП за България“ Стефан Бурджев относно днешни решения на ИБ на БСП, между които и казуса с Гергов.


Депутатът обясни, че работната група по въпроса с изключителни усилия е успяла да направи срещи с абсолютно всички организации в област Пловдив и е изнесла своя доклад днес пред членовете на ИБ. "Решението е взето на база, а не на личността. Въпросът е в пазенето на престижа и авторитета на партията", коментира още той.


За организационната реформа в партията Бурджев поясни, че 31 координатори на БСП, които ще бъдат назначени по областните структури на партията съответстват на 31 многомандатни избирателни райони.


"Това е процес на децентрализация - тези координатори са свързващо звено между централата и партията, посочени са от регионалните структури." По думите му по този начин се децентрализира администрацията на "Позитано" и може да се действа по-бързо и ефективно по регионите.


Бурджев показа убеденост, че макар и с малко, левицата към момента би повела на избори пред ГЕРБ. „Социологията не хваща купения и корпоративен вот“, смята той и посочи начина за преодоляването им: "Само високата избирателна активност може да даде представителност на тези групи в обществото, които искат да сменят статуквото".


* * *


Междувременно стана ясно, че БСП ще покани извънпарламентарни партии на разговор за гарантиране на честността на изборите. Това решение бе взето от Изпълнителното бюро на партията на редовното му заседание.


„В годините многократно сме ставали свидетели на подмяна на вота на българските граждани, платен и корпоративен вот, подправяне на протоколи, натиск и всяване на страх от страна на ПП ГЕРБ“, се констатира в позиция, приета от членовете на Изпълнителното бюро.


В документа, гласуван от социалистите, се казва още: „Наша отговорност е да гарантираме прозрачни и честни избори, които отразяват реалната воля на българския народ”.

0 коментари

Последни публикации

Виж всички

ПОДДРЪЖНИЦИ НА ТРЪМП АТАКУВАХА КАПИТОЛИЯ. СЛЕД ЧЕТИРИ ЧАСА ВЛАСТИТЕ ОБЕЗОПАСИХА КОНГРЕСА

PRESS BG NEWS AGENCY, 7 януари 2021 г. | Водещата световна новина: Поддръжници на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп щурмуваха Капитолия. Президентът Доналд Тръмп трябва да предаде контрола над Бели

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2021
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2021

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now