• PRESS BG news agency

СОФИЙСКА ВОДА ЩЕ ПРЕДОСТАВЯ ВОДНИ КОЛИЧЕСТВА НА ВИК ООД - ПЕРНИК
Министър-председателят Бойко Борисов свика извънредно заседание на Министерски съвет чрез видеоконферентна връзка, на което бе приета забрана за износ на предпазни средства, както и дезинфектанти и техни производни без разрешение, издадено от министъра на здравеопазването. Бе взето решение за разрешение на „Софийска вода“ АД да предоставя водни количества на „ВиК“ ООД – Перник, за осигуряване водоснабдяването на град Перник и прилежащите населени места. Решението дава възможност за срок от шест месеца Перник да получава вода от новоизградения авариен водопровод, който свързва водопреносната мрежа на града и водопровода от с. Мало Бучино. Така ще се осигури довеждането на водни количества от събирателните деривации на язовир „Белмекен“ - СД „Манастирска“ и СД „Грънчар“ до град Перник.


Язовир "Студена" в Перник се пълни с много добри темпове и вече има 8,7 млн. кубика. Вече е готов водопроводът от яз. "Белмекен". Той е с дължина 13,5 км. и ще подава по 300 литра в секунда. Ако и времето бъде благосклонно, може да се мисли за пълна отмяна на водния режим.

По време на инспекцията на новия водопровод премиерът Борисов съобщи, че България е поръчала 1 млн. тестове за коронавирус. Така ще могат да бъдат тествани по-широк кръг от хора, а не само такива със симптоми. Като изключим Китай, няма друга държава в света, която толкова бързо като нас да си запълни нуждите от защитни облекла.


Със завършването на водопровода от яз. "Белмекен" до Перник ще се облекчи водният режим в града. Това е особено важно сега, когато се намираме в ситуация на епидемия от коронавирус. Скоро започва и подмяна на ВиК инфраструктура в квартали „Изток“ и „Църква“.

0 коментари

Последни публикации

Виж всички

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2021
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2021

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now