• PRESS BG news agency

Софийската опера с онлайн излъчвания на заглавия от своя "Златен фонд"PRESS BG, 14 март 2020 г., София, Иван Върбанов | Премиерата е на 15-ти март, неделя, от 19 часа, а заглавието - българската историческа опера "Борислав" от Маестро Георги Атанасов.


Най-новата инициатива на националния оперен театър следва желанието на мениджмънта да продължи солидната връзка с публиката. Достъп до излъчванията в интернет ще имат поклонниците на оперното и балетно изкуство от столицата, страната и чужбина.


SOFIA OPERA PEARLS STREAMS ще представи серия излъчвания на оперни и балетни спектакли, които са част от Златния фонд на Софийската опера и балет, превърнали се в образци - перли на българското музикално-сценично изкуство.


Директорът Пламен Карталов мотивира старта на новата инициатива така: "За да не допуснем отсъствието на вярната ни публика, свикнала със спектаклите ни от петте сцени на Софийската опера - Голямата зала на Софийската опера, Малката сцена, Залата за бебоци, летните фестивални сцени на "Опера в Парка на Военната академия”, "Белоградчишките скали" и фестивалния пърформанс "Вагнер-Магура", ще предоставим бонус на нашата вярна публика - излъчване на видеозаписи на триумфални продукции от репертоара ни, показани през изминалите сезони у нас и по света.


На 15-ти март от 19:00 часа публиката ще види онлайн операта "Борислав". Либретото е написано на основата на едноименната историческа драма на Иван Вазов.

0 коментари

Последни публикации

Виж всички

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2021
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2021

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now