• PRESS BG news agency

Софийската опера сътвори духовен портал, през който преведе публиката

Актуализирано: 14 Дек 2020

Автор: Иван Върбанов Главен редактор на The News BG Reporter | Нюз БГ Репортер PRESS BG NEWS AGENCY София, 9 септември 2020 г.

Екипът на Софийската опера и балет сътвори духовен портал, през който преведе своята вярна публика, и меломаните, и последователите на оперното изкуство, и оперната гилдия въобще. С героизъм, инат, силна воля, упорството да устоява на всякакви ограничения и изпитания, с безрезервна вяра, топлота и безгранична любов към създаваното от певци, музиканти, балетисти и майсторски ателиета изкуство. 

Трупата не спря, не се огъна и не предпочете да се оттегли дистанционно в безмълвно отсъствие поради заплахите на новия пандемичен бич. Не се уплаши, а напротив - излъчи посланието, че животът не може и не трябва да спира. Трябва да продължим напред и с устрем да създаваме калейдоскоп от неповторими мигове и постижения, с които утре да се гордеем! 

Трябва да не спираме да искаме да постигаме мечтите си!

Трябва да продължаваме да живеем, да създаваме и да сбъдваме!

Да бъдем още по-настойчиви в увереността си, че можем и ще преминем през новите изпитания.

Неспирното създаване на културни образци в музикално-сценичното изкуство - на фона на разделението, страстите, чистилището, през което трябва да премине нацията ни, се оказа маяка на вярната посока в момент на буря, вълнения, стихия и турболенции, обхванали всички нива на живота ни.

Дълбок респект и поклон пред всеки един колега от Софийската опера и балет, затова че не спряхте да работите, че не се уплашихте, че заглушихте гласа на егото и ехото на уплахата, която логично и естествено е пропила всичко и всички.

Аплодисменти затова, че следвате своя талант, дълг и мисия - да бъдете еталон на изпълнителското изкуство, да създавате красота, надежда и вяра, да сътворявате Светлина в тъмнината и мрака.

И благодарност за примера как да преминем отвъд спиралата на опасността, в която не бива да пропадаме.

Откритите сцени дадоха смисъл и нов живот, бяха проводник на така нужния контак с публиката, към която струеше импулсът на творческото съзидание и викът: "ДА БЪДЕШ!".

И когато сега всички се лутат и търсят рецептата - как да преминем през торнадото от премеждия на новите реалии, то Вие, колеги, успяхте да съградите магичния мост от музика, духовност и съвършенство, по който да преминат всички с вяра и надежда отвъд страховете си.

Пазител на този духовен портал и мотор на цялото стремление в последните месеци бе Пламен Карталов, който не търпи бариери, ограничения, оспорване - дори от времето и силата на съдбата, знаейки, че вселената на изкуството няма предел във формите и проявленията си. И затова успешно ги намери.

Но, без съмишленичеството и подкрепата на своята културна армия и най-гениалният пълководец би бил обречен на провал. 

Затова поклонът ни, в който вграждаме своето уважение и преклонение, е за целия екип, за всички Вас.

За Вашата смелост, дързост и себеотдаване.

Във време на невиждана бактериологична война, обществени протести и битки, при липса на финансово-икономическа подкрепа за високото изкуство.

Вие успяхте и се извисихте над всичко това!

Благодирм Ви, че Ви има и сте тук!

И че точно Вие пишете с достойнство и чест най-новата история на Софийската опера и балет!

Последни публикации

Виж всички

САЩ ще признават от влизащите граждани тестове за Ковид-19, одобрени от държавата на заминаване

PRESS BG NEWS AGENCY | Във връзка с изискването на САЩ всички пътници, които влизат в страната със самолет, да представят от 26 януари 2021 ч. отрицателен тест за коронавирус или документ, че пътникът

Възобновят плановите операции

PRESS BG NEWS AGENCY | Ситуацията в България по отношение на разпространението на COVID-19 трайно се подобрява, основните тенденции вече са стабилни и ваксинацията срещу новия вирус върви при строга о

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2021
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2021

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now