Търсене
  • PRESS BG news agency

СОНЯ ЙОНЧЕВА ПРЕДСТАВЯ СВОЕТО "ЗАВРЪЩАНЕ" В АНТИЧНИЯ ТЕАТЪР

#соняйончева #античентеатър #завръщане #пловдив


Оперната прима Соня Йончева е подготвила специална програма за гала-концерта си „Завръщане”, който ще изнесе на Античния театър на 25 август. Това информира Екатерина Кючукова - журналист и ПР експерт. „Букет от класическа музика и български песни ще изпълня в моя роден град и съм изключително щастлива да пея на сцената на Античния театър”, каза звездното сопрано. Сред песните, включени в програмата ще е „Замълчи, замълчи...” на известния български композитор Петър Ступел от забележителния филм „Любимец 13” (1958 г.) с участието на незабравимите легенди на родното кино Апостол Карамитев и Гинка Станчева. „Благодарна съм, че синът на Петър Ступел с радост прие идеята музиката на баща му отново да оживее”, сподели Соня Йончева. Тя уточни, че аранжиментът на песента „Замълчи, замълчи”, която ще изпълни за първи път пред пловдивската публика, е дело на известния музикант и съосновател на ФСБ Румен Бояджиев.

“Избрах „Замълчи, замълчи...”, защото е любима на майка ми, на която дължа толкова много. Израснах в семейство, в което музиката се цени и съм изключително благодарна, защото тя повлия върху целия ми житейски и творчески път”, каза оперната прима.

„Голям експеримент бе, че изпълних „Заблеяло ми агънце” пред австрийска публика на фестивала в Залцбург. Оперна певица да пее фолклор е нетипично”, коментира Соня Йончева и допълни: „Обичам българския фолклор, а тази песен бе и любима на баща ми. Българският фолклор е част от историята ни. Той е начин ние - българите да се изразим”. Според нея тестът на народната песен е метафоричен, създаден преди повече от 500 години, когато предците ни са под турско робство, а в Европа се е зараждал Ренесансът.  

В концерта „Завръщане” на Античния театър са включени арии от оперите на Верди „Аида” и „Трубадур”, на Пучини „Мадам Бътерфлай”, на Бизе „Кармен” и други.  

На сцената в Пловдив Соня Йончева ще представи и българския бас Божидар Божкилов, който бе избран межди 50 оперни певци и в момента е специализант в „Ла Скала”. Той ще изпълни арията на крал Филип II „Ella giammai m’amo” от операта „Дон Карлос“ на Верди. Заедно с нея на сцената ще излезе и брат й Марин Йончев, който се завръща от Швейцария. “Много се радвам, че съм отново в Пловдив. Много се вълнувам, защото очаквах от дълго време да се прибера. За публиката в Пловдив ще изпълня ария от мюзикъла „Уестсайдска история” на Ленард Бърнстейн”, каза Марин Йончев.

„Концертът ще е шампанско. Комбинацията Соня Йончева и Античният театър, както и в съчетание с фантастичния оркестър на Пловдивската опера, който е един от най-добрите не само в България, но и по света, е невероятно”, заяви диригентът на Софийската опера Найден Тодоров, под чиято палка ще се реализира гала-концертът.  На маестро Тодоров, който също е пловдивчанин, се дължи завръщането на Соня Йончева в България. Блестящата оперна прима се доверява изцяло на неговия професионализъм при подготовката за концертите й в родината.

На концерта ще присъства и известния певец и музикант Кирил Ампов, който преди повече от 20 години е подал ръка на Соня и нейния брат Марин в предаването „Хит минус едно” и им е предвещал бляскава кариера.

Гастролът на Соня Йончева се осъществява със съдействието на министерствата на външните работи на България и Италия, както и на министъра на културата Боил Банов. Концертът е част от програмата на фестивала Opera Open 2020, който въпреки кризисната обстановка бе подготвен в кратки срокове и осъществен фантастично от директора на Пловдивската опера доц. Нина Найденова и нейния екип.

Гала-концертът „Завръщане” е продуциран изцяло от световноизвестната оперна прима. За него допълнително ще бъдат пуснати още 200 билета, тъй като обявените за продажба вече са изчерпани. Според Соня Йончева спектакълът има „характер на много личен подарък за пловдивчани“. „Пловдив е моят дом. Тук съм си вкъщи”, каза звездното сопрано. Тя ще реализира и видео клип в България, който ще излезе през есента на тази година. 

Последни публикации

Виж всички

БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ В ГЕРМАНИЯ ЩЕ МОГАТ ДА НАПУСКАТ СТРАНАТА С ИЗТЕКЛИ ДОКУМЕНТИ ДО КРАЯ НА 2020 Г.

До края на годината Германия ще разрешава на чужденци, чиито паспорти и лични карти са с изтекъл срок на валидност, да напуснат територията на страната, когато държавата, която е издала документа, е о

Германия въвежда мерки за пристигащите и от областите София-град, Сливен и Разград

Министерството на външните работи на Германия е информирало българското Външно министерство, че като част от превенцията срещу коронавируса от събота, 24 октомври 2020 г., страната въвежда мерки спря

ПОЗИЦИЯ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА ВЪВ ВРЪЗКА С ИНТЕРВЮТО НА ГЕНЕРАЛНИЯ ДИРЕКТОР НА БНР

Проектът на Закон за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията е разработен в изпълнение на разпоредби на Закона за държавния бюджет за 2020 г. от работна група, създадена със заповед

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2020
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2020

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now