• PRESS BG news agency

СЛЕД ПАНЧАРЕВО И КИНОЦЕНТЪРА, СОФИЙСКАТА ОПЕРА И БАЛЕТ ЩЕ ИГРАЕ В ЦАРИ МАЛИ ГРАД

След като игра на езерото Панчарево и в Киноцентър "Бояна", Софийската опера и балет ще представи фестивал, който е озаглавен „Портал на два свята“. Той ще се проведе от 29-ти август до 7-ми септември 2020 г. Ще бъде ситуиран на късноантичната крепост Цари Мали град, разположена на хълма Св. Спас над с. Белчин, на 15 км от Самоков и на 53 км от София.


Това съобщи за Нюз БГ Репортер г-жа Галина Минчева - ПР на Софийската опера и балет.


Проектът се реализира в партньорство с Община Самоков, Спа комплекс „Белчински извор“ и Археологически музеен комплекс Цари Мали град - село Белчин.


Това е шестата сцена на Софийската опера и балет за Летен сезон 2020. Тя се мотивира като локация с идеята да бъдат намирани нови исторически места, свързани с легендарни оперни сюжети. "Самоковската гора, самоковските майстори резбари, самоковските рудници, рилската планина точно отговарят на обстановката на действието в либретото", подчертава Галина Минчева.


Фестивалът ще бъде открит на 29 август, от 19:30 часа с определяната от публика и критика като „най-българската опера“ „Янините девет братя“ от Любомир Пипков, чието действие се развива през далечната, отговаряща на либретото 1361 г., високо на баирите край Самоков.


Диригент ще бъде Жорж Димитров, сценографията е дело на Свен Йонке, художник на костюмите - Станка Вауда, хореография - Риолина Топалова, хор майстор - Виолета Димитрова.


На 30-ти август, от 19:30 часа ще бъде представена операта «Кармен» от Жорж Бизе, режисьор е директорът на Операта - Пламен Карталов.


На 3-ти септември почитателите на балета ще видят спектакъла „Зорба гъркът“ от Микис Теодоракис, хореография – Лорка Масине.


В рамките на първото издание на летния фестивал „Портал на два свята“ на крепостта Цари Мали град зрителите ще имат удоволствието да се насладят на още един балетен спектакъл - „Кармина Бурана“, по музика на Карл Орф, който ще се играе на 4-ти септември. Хореографията е дело на Фреди Франдзути – директор на Balletto del sud – Лече.


В три поредни вечери: на 5-ти, 6-ти и 7-ми септември ще бъде представен мюзикълът „Mamma Mia!“ с песните на легендарните шведи от ABBA, създадени от Бени Андерсон и Бьорн Улвеус.

Последни публикации

Виж всички

7-дневната карантина при влизане във Франция не е задължителна, а е силно препоръчителна

PRESS BG NEWS AGENCY | Френските власти обявиха уточнения по повод изискваната 7-дневна карантина. По информация на посолството ни в Париж изолацията не е задължителна, а силно препоръчителна. Френски

Дружествата на СБЖ в БНР репликират проекта за правила за оценяване на служителите

Иван Върбанов София, 23-01-2021 Дружествата на СБЖ в Българското национално радио репликират проекта на Правилата за оценяване на служителите в радиото. Становището си изразяват в писмо до генералният

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2021
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2021

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now