• PRESS BG news agency

Разкриха незаконна интернет търговия на опасни въздушни възглавници за моторни превозни средства


PRESS BG, 11 март 2020, МВР | Разкриха канал за интернет търговия на опасни въздушни възглавници за МПС. В хода на действията е документирана престъпната дейност на интернет търговци от София, разпространяващи на територията на страната, Европа и САЩ фалшиви резервни части за над 20 от най-известните марки автомобили. За целта извършителите използвали най-известните местни и чуждестранни онлайн платформи за безплатно публикуване на обяви, като броят на продаваните артикули в тях надвишавал 280.


От претърсените 5 адреса и автомобила в София са иззети над 490 въздушни възглавници и множество компоненти за тях, маркирани с отличителни търговски белези на най-широко разпространените автомобилни брандове.


В един от домашните адреси били открити и иззети средствата, с които се е извършвала част от дейността по продажба: компютърни конфигурации, мобилни телефони, печати на фирми, касови апарати и много на брой товарителници от използваните куриерски фирми.


В жк. „Младост“ антимафиотите установили и складовото помещение, в което от внесените в страната компоненти се извършвало сглобяването на фалшивите въздушни възглавници. Освен че нарушавали правата на редица маркопритежатели процесът по сглобяването им не подлежал на последващ контрол, който да удостовери надеждността при използването им в автомобилите. Една от засегнатите търговски марки установила голямото закъснение във времето за отваряне при настъпване на инцидент, в сравнение с оригиналните, след като се сдобила с фалшификат именно от въпросните търговци.


Освен продажбите зад граница, вносът на висок брой катастрофирали автомобили в страната осигурявал перманентен пазар на установените фалшификати на местно ниво.


Проведената операция е част от стратегията на държавата за засилено противодействие на престъпленията срещу обекти на защитени търговски марки и повишаване качеството на предлаганите онлайн услуги до краен потребител.


През последните две години страната ни бе извадена от негативния наблюдателен списък „Специален 301“ на Департамента по търговия на САЩ като резултат от координираните съвместните действия между Министерството на вътрешните работи и Прокуратурата за противодействие на този вид престъпна дейност.
Последни публикации

Виж всички

ВЪПРОСИ КЪМ МИНИСТЪР БАНОВ И МИНИСТЪР АНГЕЛОВ ЗА ЗАЩИТАТА НА ОПЕРНИТЕ ПЕВЦИ В КОВИД-ПАНДЕМИЯТА

УВАЖАЕМИ МИНИСТЪР БАНОВ, УВАЖАЕМИ МИНИСТЪР АНГЕЛОВ, ✅Правят ли се системно безплатни PCR-тестове на артистите и екипите в ооерните трупи? Особено в тези, които играят в пандемия? ✅Какви са резултатите

Закриват 28 специализирани институции за хора с психични разстройства и с умствена изостаналост

PRESS BG NEWS AGENCY, 4-12-2020 | 28 специализирани институции за хора с психични разстройства и с умствена изостаналост ще бъдат закрити до 2027 година, след като при проверки разпоредени от Върховна

svetlina i blagosloviq - 2020.jpg

"Светлина и Благословия" -
благотворителна инициатива и концерт в подкрепа на децата от Дома за сираци в село Нови хан на Отец Иван и Отец Григорий.
Дарявайте директно по сметките на Дома.
Повече за кампанията - кликнете на банера! 

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2020
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2020

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now