Търсене
  • PRESS BG news agency

РАДИО КИТАЙ: Пекин обяви реципрочни мерки спрямо американските журналисти в КитайРАДИО КИТАЙ:


Спрямо неоснователните ограничения, наложени на Вашингтон срещу постоянните китайски журналисти в САЩ, вчера Пекин обяви три реципрочни мерки за американските журналисти в страната. Те засягат пет американски медии, които трябва да предоставят писмени отчети за своя персонал, финанси и имуществото им в страната. Журналистите на „Ню Йорк Таймс", „Уолстрийт Джърнъл" и „Вашингтон Поуст" в Пекин, чиито акредитации изтичат в края на тази година, трябва да ги върнат в срок от 10 дена и не могат да работят като журналисти на територията на Китай, включително Хонконг и Макао. Освен това, с оглед на дискриминационните ограничения на САЩ за визи, административни проверки и интервюта към китайските журналисти, Китай си запазва правото на реципрочни мерки.Министерството на външните работи заяви, че дълги години китайските журналисти в САЩ стриктно спазват американските закони и професионален морал, запознават американците с Китай и както и китайците с реалността в САЩ. Вашингтон обаче определя Пекин като „стратегически конкурент", оказва натиск и атакува страната от различни аспекти. Ограниченията срещу китайските журналисти в САЩ разкриват лицемерите на т.н. американска свобода на пресата.


МВнР на Китай предупреди Вашингтон да поправи своите грешки и да спре политическия натиск срещу китайските медии в страната, в противен случай Пекин със сигурност ще отвърне с по-строги мерки.

Последни публикации

Виж всички

ПРОВЕЖДА СЕ НАЙ-МАЩАБНОТО УЧЕНИЕ НА СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ "БАЛКАНСКА СТЕНА" 2020

„Учението на Сухопътните войски „Балканска стена - 2020”, което се провежда в момента на учебен полигон „Корен“, е най-мащабното през последните 20 години. В него участват над 2400 военнослужещи и око

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2020
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2020

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now