• PRESS BG news agency

ПУНКТОВЕТЕ ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ С АНТИГЕНЕН ТЕСТ ВЕЧЕ СА ПРЕД ГОЛЕМИТЕ БОЛНИЦИ

„Пунктове за триаж и за изследване с антигенен тест вече са открили големи столични държавни болници като „Пирогов“, „Александровска“, „Св. Екатерина“ и „Св. Анна“. В момента тече организация за разкриване на пунктове и пред други държавни лечебни заведения в страната. На тези места граждани със симптоми на COVID-19 могат да бъдат консултирани и да им бъде извършено изследване с антигенен тест“, заяви министърът на здравеопазването при посещението си в УМБАЛ „Св. Анна“.


Антигенните тестове се закупуват от лечебните заведения и са безплатни за гражданите, като в най-кратки срокове МЗ ще приключи и процедурите за закупуване на тестове и ще ги предоставя на болниците, разкрили съответните пунктове.

София разполага с около 12 хиляди легла за активно лечение, като 3000 от тях вече са преструктурирани за лечение на пациенти с COVID-19. В момента не може да се говори за недостиг на болнични легла, стана ясно от думите на здравния министър. Той обясни, че само в рамките на вчерашния ден в столичния център за спешна медицинска помощ са постъпили над 530 сигнала, което е предизвикало известно затруднение с обслужването на адресите. От днес броят на линейките вече е увеличен, като на разположение са и санитарните автомобили, предоставени на ЦСМП в началото на тази седмица по линия на големия инвестиционен проект за модернизация на спешната помощ.

Последни публикации

Виж всички

Приказният коледен балет „Лешникотрошачката“ ще се играе през декември в Софийската опера

PRESS BG NEWS AGENCY, 30-11-2020 | „Лешникотрошачката” е приказен балет в 2 действия, с хореография на Мариус Петипа и Лев Иванов, по музика на Пьотър Илич Чайковски. Либретото е по приказката на Ернс

МФ очаква дефицит по консолидираната фискална програма в размер на 183,2 млн. лв.

PRESS BG NEWS AGENCY, 30-11-2020 | На база на предварителни данни и оценки салдото по консолидираната фискална програма (КФП) на касова основа към ноември 2020 г. се очаква да бъде отрицателно в разме

svetlina i blagosloviq - 2020.jpg

"Светлина и Благословия" -
благотворителна инициатива и концерт в подкрепа на децата от Дома за сираци в село Нови хан на Отец Иван и Отец Григорий.
Дарявайте директно по сметките на Дома.
Повече за кампанията - кликнете на банера! 

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2020
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2020

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now