Търсене
  • PRESS BG news agency

Президентът Радев: "Ще внеса моите предложения за нова Конституция след избори!"„Най-голямата партия с най-голям финансов, човешки и административен ресурс внесе предложение за Конституция-недоносче, подигравка към правото в България. Аз избрах друг подход“. Това заяви президентът Румен Радев  в отговор на журналистически въпрос, защо не е провел консултации с политическите партии относно готвения от него проект за конституционни промени. Държавният глава добави, че за разлика от управляващите първо е провел разговори с академичната общност за идентифициране на проблемите, с неправителствени организации и граждани.

„На следващ етап бяха планирани разговори с политическите партии, за да може това, което внасям, да мине през парламента“, уточни президентът Радев и подчерта, че дневният ред на обществото е съвсем друг, поради гражданските протести и пълното изчерпване на лимита на доверие в парламента. 

„Ще внеса моите предложения след избори, когато българският парламент придобие отново легитимност, за да може адекватно да разгледа тези промени“, декларира Румен Радев.

ЗА ОТНОШЕНИЯТА ПРЕЗИДЕНТ - НАРОДНО СЪБРАНИЕ

Запитан защо налага вета при положение, че настоящия парламент ги отхвърля, държавният глава посочи, че липсата на диалог не се дължи на президентската институция. „Тук липсата на диалог е в парламента. Внасям достатъчно ясни, подробни и аргументирани мотиви за вето. Вие сте свидетели как от парламентарната трибуна се заявява, че „няма даже да гледаме мотивите, просто ще отхвърлим ветото на президента“, коментира Румен Радев.

ЗА ОСТАВКАТА НА КАЛОЯН МЕТОДИЕВ

По думите на държавния глава, политическият дневен ред в страната е толкова наситен, даже критичен, че няма да допусне подмяната му с кадрови въпроси. „Няма как да имам различия с началника на кабинета си. Всеки в президентството следва да спомага за реализацията на моята политика“, посочи още президентът.

ЗА ОТНОШЕНИЯТА С КОРНЕЛИЯ НИНОВА И БСП

На въпрос за отношенията си с лидера на БСП Румен Радев отговори, че никога не е оттеглял подкрепата си за нейните усилия да превърне БСП в силна опозиция. „Без силна, обединена и конструктивна опозиция всяка демокрация залинява. Моите критики са към тези, които управляват неефективно и разпиляват ресурсите не в интерес на народа“, подчерта президентът. Държавният глава добави, че ако БСП вземе властта, ще критикува там, където вижда, че нещата не се вършат както трябва.

УПРАВЛЕНИЕТО ТЛАСКА БЪЛГАРИЯ КЪМ БЕЗПЪТИЦА! НУЖНИ СА ЧЕСТНИ ИЗБОРИ!

„България е в криза. Управлението ежедневно ни тласка към безпътицата. Това е управление, благодарение на което България става негативен герой в световното медийно пространство и губи легитимност във всички международни институции. На това трябва да се сложи по-скоро край“, каза още президентът Румен Радев. 

Държавният глава призова за незабавни, честни и прозрачни избори, както и за дебат за почтеност в политиката и нов обществен договор. По думите на президента, само изграждането на ясни механизми за прозрачно, отчетно  и отговорно управление могат да върнат доверието на хората в собствената им държава.

Последни публикации

Виж всички

БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ В ГЕРМАНИЯ ЩЕ МОГАТ ДА НАПУСКАТ СТРАНАТА С ИЗТЕКЛИ ДОКУМЕНТИ ДО КРАЯ НА 2020 Г.

До края на годината Германия ще разрешава на чужденци, чиито паспорти и лични карти са с изтекъл срок на валидност, да напуснат територията на страната, когато държавата, която е издала документа, е о

Германия въвежда мерки за пристигащите и от областите София-град, Сливен и Разград

Министерството на външните работи на Германия е информирало българското Външно министерство, че като част от превенцията срещу коронавируса от събота, 24 октомври 2020 г., страната въвежда мерки спря

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2020
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2020

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now