• PRESS BG news agency

НАД 80 БЪЛГАРСКИ АВТОРИ ЩЕ УЧАСТВАТ В КАПАНА ФЕСТPRESS BG news agency | Любимият на пловдивчани и гостите на града КАПАНА ФЕСТ ще се проведе от 18 до 21 юни в артистичния квартал. В него ще се включат както производители на облекла, аксесоари, така и на био хранителни продукти и напитки. Това информира г-жа Екатерина Кючукова, PR и медиен експерт.


Акцентът и тази година ще бъде върху артистичните занаятчии на България. Една от тях е Севдалина Вутова, която се занимава с изработка на кукли от 9 години. Част от тях са изплетени от прежда и представляват образи на любими приказни герои, а други са облечени в национални носии от различни краища на България. „Създавам с много любов кукли в носии, защото мисля, че в тях са съхранени нашите традиции“, казва Севдалина. В „Капана“ могат да се открият ръчно изработени чанти и аксесоари с традиционни елементи. „В нашето ателие предлагаме колани от естествена кожа, бродирани с автентична българска шевица, чанти, везани ризи, имаме също чипровски и котленски килими. Пафтите изработваме сами. Те са реплики на оригинали, които притежаваме“, споделя Адриана Роберт. Тя уточни, че шият и блузи, везани с шевици от различни фолклорни области на страната. В ателието представят и ръчно изработени чанти от естествена кожа и дърво, което е обработено с био лак. Посетителите на „Капана фест“ могат да открият също бутикови картички, ароматни свещи в дизайнерски чаши, бижута от медицинска стомана, миниатюрни обици и гривни за подрастващи дами, колиета от цветя, запечатани със специална биосмола, керамични и кожени аксесоари, диадеми, арт кукли и други.


Гостите на фестивала ще имат възможност да се насладят на въображението на над 80 български автори, които с усмивка ще представят своите изделия, в които са вложили много труд и любов. В „Капана“ ще могат да опитат от кулинарните изкушения на майстори хлебари и сладкари, да дегустират качествени вина, био коктейли, оранжади и напитки, които са подходящи за консумация с различни храни.

0 коментари

Последни публикации

Виж всички

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2021
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2021

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now