• PRESS BG news agency

Музикалният театър започва ремонт по времето на ограничителния режим, въведен заради коронавируса

Актуализирано: 10 Мар 2020

#музикалентеатър #ремонт


PRESS BG, 9 март 2020 г., София | Музикалният театър започва ремонт в периода на ограниченията, наложени заради коронавируса. Това съобщиха от културната институция за PRESS BG news agency. Дейностите били планирани отдавна, а средствата са отпуснати от Комисията за бедствия и аварии. Още тази седмица в Оперетата влиза фирма – изпълнител, която трябва да започне отводняване на основите на сградата. Ремонтът бил спасителен за Музикалния театър, който е един от националните културни институти в страната.


„Не може да няма загуби за театъра, но ние имаме един много добър резерв от миналата година, който ни дава спокойствие и увереност, че като институт - с един от най-добрите финансови показатели за миналата година, ще можем да се справим и в тази ситуация. Но за нас на първо и най-важно място е здравето на хората”, коментира директорката Марияна Арсенова.


В Музикалния театър спират и репетициите. През последните месеци усилено се подготвяше най-новата премиера, планирана за началото на април - оперетата на Имре Калман „Принцесата на цирка”. В нея ще има професионални акробати и спиращи дъха циркови атракциони, изпълнени от артистите. Най-вероятно премиерата ще бъде изтеглена за края на април.


От Музикалния театър апелират зрителите да не бързат да връщат билетите си на касата на театъра, а да изчакат, докато бъде обявена актуализираната програма.


В прессъобщение до медиите от Оперетата цитират изявление на директорката Марияна Арсенова: „Призоваваме публиката за търпение и за разбиране. Нито един зрител няма да бъда ощетен и всеки предварително закупен билет ще може да бъде презаверен за нова дата на спектакъла.”


Заради обявения режим от здравните власти трябваше да бъде върната публиката на „Фантомът на операта”. Падат и другите шест представления от тази седмица. Декорите няма да бъдат демонтирани в очакване на нормализиране на режима за свободно посещение на масови културни събития с оглед на отминаване на риска от коронавируса.


<редактор: Иван Върбанов>


0 коментари

Последни публикации

Виж всички

ЗАХАРИЕВА: Българското национално малцинство наистина е мост и стимул за нашите отношения!

PRESS BG NEWS AGENCY | Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на външните работи на Република Сърбия Никола Селакович се договориха двете страни да работят активн

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2021
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2021

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now