• PRESS BG news agency

МУЗИКАЛНИЯТ ТЕАТЪР В ТРЕСКАВА ПОДГОТОВКА НА НОВИЯ СИ СЕЗОН

Музикалният театър е в трескава подготовка за новия сезон 2020/2021. Той ще бъде открит с пищен концерт – спектакъл на първи октомври. Концертът ще представи най-вихрените мелодии от оперети и мюзикъли. Събитието ще изрази посланието на артистите, че въпреки епидемията те са тук и искат да вдъхнат оптимизма и радостта на тяхното жизнеутвърждаващо изкуство.

От месеци, при спазване на всички мерки за безопасност, артистите репетират най-новата премиера на театъра за предстоящия сезон – оперетата на Калман „Принцесата на цирка”. Тя е предвидена за 23-ти, 24-ти и 25-ти октомври 2020 година.  За първи път в Музикалния театър редом със солистите на сцената ще излязат и професионални циркови артисти. Зрителите ще се насладят не само на музиката на Калман, но и ще гледат със затаен дъх въздушни акробати и зрелищни атракциони.

На 31-ви октомври от 19:00 часа е юбилейният концерт „Христо Сарафов и приятели”. С него доайенът на Музикалния театър ще чества 65 –годишния си юбилей, отложен заради извънредната епидемична обстановка в страната.

През месец ноември са двата цикъла от най-касовите заглавия в афиша на  театъра - мюзикълите „Фантомът на операта” и „Цигулар на покрива”.   

Планирани са още два мюзикъла, които ще бъдат реализирани през втората половина на новия сезон.

Директорката Марияна Арсенова посочва, че в касата на театъра има рекорден преходен остатък от три милиона лева, с който приключва миналата година.

През декември театърът ще се превърне отново в царство на децата със своите обичани от малки и големи „Зимни музикални приказки”. Тогава е предвидена и най-новата премиера за най-малката публика, също отложена заради извънредната епидемична обстановка в страната - мюзикълът „Копче за сън” от Генко Генков по текст на Валери Петров.

За втора поредна година на 31-ви декември Музикалният театър кани зрителите на празничен новогодишен спектакъл на „Прилепът”. 

0 коментари

Последни публикации

Виж всички

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2021
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2021

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now