• PRESS BG news agency

Младата оперна певица Мирела Александрова с дебютен симфоничен рок сингъл

PRESS BG NEWS AGENCY, 16-12-2020 | На 15 декември се състоя онлайн премиерата на музикалния проект „Far Away”. Песента обединява в себе си симфонично и рок звучене, а текстът и видеото носят послание към всеки, заминал далеч от дома и близките си, за да преследва мечтите си.


“Най-важното е музиката да въздейства и да успее да докосне слушателя, оставяйки следа в неговата душа. Много съм щастлива, че имах възможността да участвам в този проект и точно тази песен да бъде мой дебютен сингъл.“, споделя Мирела Александрова.


Идеята за проекта се появява преди няколко месеца, когато продуцентът и автор на текста Борислав Янински решава да посвети песен на свой близък, който е далеч от дома. Скоро след това се свързва с Мирела, а тя припознава своята лична житейска история в текста. Лиричният тембър в гласа ѝ пасва перфектно на симфоничните рок елементи в песента, която много от близките на певицата оприличават със звученето на емблематичните в този стил “Nightwish”.


Музиката е дело на датския композитор Питър Майкъл Матиесен, а бек вокалите са по идея на младия диригент Димитър Крапчев. Дебютният сингъл e аранжиран и записан съвместно с известната българска фолк метъл група “Балканджи”. Видеото към песента е снимано на различни локации в България, но носи усещането за два паралелни свята. Благодарение на отличния режисьорски подход на Никола Копаров, сцените пресъздават емоцията, която носи и текстът на песента.


Сингълът и видеото на „Far Away” са достъпни в Youtube, Spotify, AppleMusic, Shazam, Amazon, TikTok и други.


Повече информация може да откриете на официалните Youtube, Facebook, и Instagram профили на Мирела Александрова.


*27-годишната Мирела Александрова е оперна певица, музикант и артист. За своята възраст Мирела вече има бакалавър по “Класическо пеене” и три магистратури - "Вокална педагогика” в НМА "Проф. Панчо Владигеров", "Оперно пеене" и "Камерна и ораториална музика" във Виенската консерватория. Кариерният ѝ път преминава през различни сцени в България и Европа, сред които Зала “България” като солист сопран на "Grosse Messe in f moll" с диригент Йордан Камджалов, културното откриване на "Олимпийските игри" в Лондон през 2012 година и много други. През 2020 година специализира в "Академия Борис Христов" за млади оперни певци в Рим. Въпреки оперното поприще, което е избрала младата изпълнителка, тя умело съчетава и други стилове музика. <Иван Върбанов>


Последни публикации

Виж всички

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2021
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2021

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now