• PRESS BG news agency

Мишустин утвърди мерки за борба с коронавируса в Русия

#МихаилМишустин #Русия #мерки #коронавирус

PRESS BG, Москва, 14 март 2020 г. | Премиер-министъра Михаил Мишустин утвърди комплекс от мерки за борба с коронавирусната инфекция на територията на Русия. Всички свои разпореждания главата на правителството е дал към институциите след съвещанието на 12-ти март.


За последното денонощия са регистрирани нови 14 случая на заразени граждани. Властите призовават да не се пътува зад граница. Към момента общото число на заразените в Русия от коронавирус е 59. Вирусът е диагностициран в 9 човека в Москва, в двама души в Кемеровской област, по един - в Московска и Калининградска област, а също и в Петербург. Всички заболели са се завърнали неотдавна от европейски страни. В събота премиер-министърът Мишустин призова хората да се откажат от пътуване зад граница и подчерта необходимостта от ограничаване на масовите събития във всички региони на Русия. Той призова гражданите да се отнасят с разбиране към антикризисните мерки.Мишустин нареди да се усили контролът на КПП-тата, летищата и гарите, за да бъде предотвратено разпространението на вируса. Всички, които се връщат в страната преминават през 14-дневна карантина. От 16-ти март Русия въвежда ограничения за полетите от страните от Европейския съюз, а така също от Швейцария и Норвегия. По-рано бяха наложени мерки към авиокомпаниите от Италия, Испания, Германия и Франция. Кметът на Москва издаде указания да не бъдат допускани на работните им места служители, които са пътували до държави, в които има неблагоприятна епидемиологична ситуация. В болниците са въведени мерки за ограничение за посетителите на пациенти.


На Министерството на здравеопазването е поръчано да информират медицинските учреждения за алгоритъма на действие при диагностициране на коронавирусната инфекция и нейното лечение.


Министерството на промишлеността и търговията е длъжно да докладва за обема на производството на средствата за защита и дезинфектанти за профилактика, а Федералната служба за безопасност, Министерствата на вътрешните работи и на външните работи са дадени указания да изготвят проект на постановление за ограничение на чуждестранни граждани от Полша и Норвегия на територия на Руската Федерация, считано от 15-ти март.


По последни данни, които са цитирани в руските медии, в целия свят от коронавирус са се заразили повече от 130 хиляди души в повече от 120 страни.

Много от заболелите са излекувани, но над 5 хиляди човека са станали жертва на COVID 19.


В Китай на 12-ти март обявиха, че пикът на епидемията е преминал.

Жертви на заболяването там станаха 3 189 човека, излекувани са над 65, 5 хиляди души.


< редактор: Иван Върбанов >0 коментари

Последни публикации

Виж всички

ЗАХАРИЕВА: Българското национално малцинство наистина е мост и стимул за нашите отношения!

PRESS BG NEWS AGENCY | Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на външните работи на Република Сърбия Никола Селакович се договориха двете страни да работят активн

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2021
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2021

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now