• PRESS BG news agency

Министър Маринов: Нямаме място за отстъпление!Министърът на вътрешните работи Младен Маринов, заедно с директора на СДВР старши комисар Георги Хаджиев, инспектира работата на полицейските служители във връзка с предприетите противоепидемични мерки в столичния кв. „Факултета“, в изпълнение на заповедта на здравния министър. Той обясни, че се действа така, че да не бъдат затруднени гражданите в една такава ситуация. Припомни, че вече е разпространена бланка - декларация, която те да попълват, достатъчно в момента е да е посочен адресът на който живеят, не е необходимо да ходят до общините и да си променят адресните регистрации. Декларацията е достъпна чрез сайта на МВР, включително и полицейските служители ще разполагат с празни бланки за попълване. Мярката важи на този етап за областните центрове. Разчитам на съвестта и отговорността на всеки гражданин, защото тези извънредни мерки се прилагат извънредно, както за тях, така и за органите на реда. Министър Маринов апелира възрастните хора да спазват въведените изисквания.


Вътрешният министър посочи, че има засечени опити за продаване на фалшиви дезинфектанти, случаи, по които са образувани досъдебни производства, предотвратен е и опит за контрабанда на 30 тона спирт.


Правим всичко възможно да намалим щетите. Нарушителите на карантина се увеличават, тази сутрин е задържан водач на товарен автомобил, който е под карантина, но е предпочел да не я спазва. Над 7 хиляди души са поставени под карантина, има над 60 досъдебни производства за нарушаване на този режим. Министър Маринов заяви, че има известно напрежение на КПП-тата и изрази надежда, че през тези два почивни дни ще се види практическото приложение от мярката.


Той посочи, че има и полицаи, които са под карантина. На този етап те не са много, нашите хора са на първа линия, спрени са всички почивки, допълни Младен Маринов. Министърът благодари на полицаите, които и в момента са на улицата и работят. Нямаме място за отстъпление и за да се справим, ни трябва мобилизацията и енергията на цялото общество, категорично заяви министър Маринов.


Столична община оказва съдействие на МВР - дезинфектират се пространства, дрон, който е с камера и звук, може да бъде пускан на определени улици, за да се намали ресурса на МВР, допълни Красимир Димитров от Столична община.

0 коментари

Последни публикации

Виж всички

ЗАХАРИЕВА: Българското национално малцинство наистина е мост и стимул за нашите отношения!

PRESS BG NEWS AGENCY | Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на външните работи на Република Сърбия Никола Селакович се договориха двете страни да работят активн

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2021
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2021

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now