Търсене
  • PRESS BG news agency

КОАЛИЦИЯТА ОСТАВА НА ВЛАСТ ДО КРАЯ НА МАНДАТА СИ

Управляващата коалиция остава до края на мандата, запазва своята стабилност и в този състав ще продължи да управлява до завършването на мандата. Парламентарните избори ще са през пролетта на следващата година, основната ни цел сега е преодоляване на вота на недоверие в парламента. Това каза пред журналисти в МС Валери Симеонов, лидер на НФСБ и зам.- председател на Народното събрание, след заседание на Коалиционния съвет.


България е правова държава и ние се движим по правила. При мен са депозирани оставките на трима министри. Те имат голяма подкрепа и всеки от тях е свършил значими за държавата неща, каза премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и изтъкна успехите на тримата министри, които са готови с оставките си. Оставки вчера вечерта подадоха министърът на финансите Владислав Горанов, на вътрешните работи Младен Маринов и на икономиката Емил Караниколов.


Причината за оставките е, че тримата "се привързват" към Движението за права и свободи /ДПС/ и депутата от ДПС Делян Пеевски с любезното съдействие на хората от т. нар. "Градска десница", каза Борисов. "От СМС-ите които прочетохме, се видя, че тези хора се управляват през Фейсбук. Беше ми странно - един ден тичат пред парк "Росенец" /край Бургас/ и бързо се прибират, на другия ден тичат пред МВР - бързо се прибират, на третия ден тичат на хотел "Берлин" /в кв. "Бояна" в София/ пият кафе и си отиват. И проблемът за тях е приключил. Христо Иванов /лидер на движение "Да, България"/ ми е написал - "чакам документите на "Лукойл" - аз ще ти ги дам, уважаеми Христо, документите на "Лукойл", но като вицепремиер и после като министър, и то не на кое да министерство, а на правосъдието, защо не отиде да ги прочетеш. Защо не внесе тази точка на оперативно заседание на МС", попита Борисов.


По думите му това е евтина политика и затова се е съгласил с колегите си да мобилизират партиите в коалицията за преодоляване на вота на недоверие. Защото най-гротескното е, че БСП може да иска вот на недоверие. Мотивите им са изсмукани от пръстите - защото говорят за водната криза в Перник при положение, че е направено много за нейното преодоляване и то при 70 години несвършено нищо от тях. Дори техният кмет не си изкриви душата и каза какво е направило правителството за преодоляване на кризата, каза Борисов. Предстоят обаче много тежки месеци - България е единствената държава, която отрече пандемията, каза Борисов. Другите държави затягат мерките, а при нас се отричат, посочи той.


Сега едни хора казват, че са недоволни, но като гледам лицата на протестите не си представям държавата да се управлява от тях - държавата ще катастрофира мигновено, каза Борисов. Не е по силите на една партия или на една коалиция да преведе държавата през това "бурно море", ще ни е нужна консолидация на цялата нация, каза премиерът.

Абсурд е да има служебно правителството, защото на президента "как го нарекоха - незрял или фигурант, Шиши му реди кабинета", каза Борисов. "Защо не излезе Христо Иванов и да попита "Ама кой Шиши, и кой нареди на Радев служебното правителство, а излезе и сочи моите министри, които са постигнали безкрайно добри резултати", каза Борисов.

Ако има политическа класа, трябва да мислим какво ще правим през есента и зимата. В чии ръце ще гръмне кризата, защото ще пострада народът, ще пострадат огромни маси от хора.


Ние имаме подкрепата на всички големи държави в Европа и на САЩ - само преди няколко дни те заявиха тази подкрепа като вдигнаха ръка и гласуваха България да влезе в ЕРМ2 и в Европейския банков съюз, каза Борисов.


Ако милеят за държавата, и опозиционните партии трябва да кажат как ще минем през икономическата и през медицинската криза, която се задава, каза Борисов. Христо Иванов върши черната работа на БСП, за да дойдат на власт, коментира премиерът.

Последни публикации

Виж всички

АДМИНИСТРАТИВНИ СЪДИЛИЩА СЕ ПРОИЗНЕСОХА ПО ЖАЛБИ СРЕЩУ РЕШЕНИЯ НА КПКОНПИ

PRESS BG NEWS AGENCY, 26.10.2020 г. | В периода декември 2019 г. – септември 2020 г. Върховният административен съд и административни съдилища в страната се произнесоха по решения на Комисията за прот

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2020
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2020

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now