• PRESS BG news agency

КОАЛИЦИЯТА ОСТАВА НА ВЛАСТ ДО КРАЯ НА МАНДАТА СИ

Управляващата коалиция остава до края на мандата, запазва своята стабилност и в този състав ще продължи да управлява до завършването на мандата. Парламентарните избори ще са през пролетта на следващата година, основната ни цел сега е преодоляване на вота на недоверие в парламента. Това каза пред журналисти в МС Валери Симеонов, лидер на НФСБ и зам.- председател на Народното събрание, след заседание на Коалиционния съвет.


България е правова държава и ние се движим по правила. При мен са депозирани оставките на трима министри. Те имат голяма подкрепа и всеки от тях е свършил значими за държавата неща, каза премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и изтъкна успехите на тримата министри, които са готови с оставките си. Оставки вчера вечерта подадоха министърът на финансите Владислав Горанов, на вътрешните работи Младен Маринов и на икономиката Емил Караниколов.


Причината за оставките е, че тримата "се привързват" към Движението за права и свободи /ДПС/ и депутата от ДПС Делян Пеевски с любезното съдействие на хората от т. нар. "Градска десница", каза Борисов. "От СМС-ите които прочетохме, се видя, че тези хора се управляват през Фейсбук. Беше ми странно - един ден тичат пред парк "Росенец" /край Бургас/ и бързо се прибират, на другия ден тичат пред МВР - бързо се прибират, на третия ден тичат на хотел "Берлин" /в кв. "Бояна" в София/ пият кафе и си отиват. И проблемът за тях е приключил. Христо Иванов /лидер на движение "Да, България"/ ми е написал - "чакам документите на "Лукойл" - аз ще ти ги дам, уважаеми Христо, документите на "Лукойл", но като вицепремиер и после като министър, и то не на кое да министерство, а на правосъдието, защо не отиде да ги прочетеш. Защо не внесе тази точка на оперативно заседание на МС", попита Борисов.


По думите му това е евтина политика и затова се е съгласил с колегите си да мобилизират партиите в коалицията за преодоляване на вота на недоверие. Защото най-гротескното е, че БСП може да иска вот на недоверие. Мотивите им са изсмукани от пръстите - защото говорят за водната криза в Перник при положение, че е направено много за нейното преодоляване и то при 70 години несвършено нищо от тях. Дори техният кмет не си изкриви душата и каза какво е направило правителството за преодоляване на кризата, каза Борисов. Предстоят обаче много тежки месеци - България е единствената държава, която отрече пандемията, каза Борисов. Другите държави затягат мерките, а при нас се отричат, посочи той.


Сега едни хора казват, че са недоволни, но като гледам лицата на протестите не си представям държавата да се управлява от тях - държавата ще катастрофира мигновено, каза Борисов. Не е по силите на една партия или на една коалиция да преведе държавата през това "бурно море", ще ни е нужна консолидация на цялата нация, каза премиерът.

Абсурд е да има служебно правителството, защото на президента "как го нарекоха - незрял или фигурант, Шиши му реди кабинета", каза Борисов. "Защо не излезе Христо Иванов и да попита "Ама кой Шиши, и кой нареди на Радев служебното правителство, а излезе и сочи моите министри, които са постигнали безкрайно добри резултати", каза Борисов.

Ако има политическа класа, трябва да мислим какво ще правим през есента и зимата. В чии ръце ще гръмне кризата, защото ще пострада народът, ще пострадат огромни маси от хора.


Ние имаме подкрепата на всички големи държави в Европа и на САЩ - само преди няколко дни те заявиха тази подкрепа като вдигнаха ръка и гласуваха България да влезе в ЕРМ2 и в Европейския банков съюз, каза Борисов.


Ако милеят за държавата, и опозиционните партии трябва да кажат как ще минем през икономическата и през медицинската криза, която се задава, каза Борисов. Христо Иванов върши черната работа на БСП, за да дойдат на власт, коментира премиерът.

0 коментари

Последни публикации

Виж всички

ЗАХАРИЕВА: Българското национално малцинство наистина е мост и стимул за нашите отношения!

PRESS BG NEWS AGENCY | Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на външните работи на Република Сърбия Никола Селакович се договориха двете страни да работят активн

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2021
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2021

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now