Търсене
  • PRESS BG news agency

Какво предлага още през месец октомври Софийската опера за най-младата си публика на малка сцена?


ПРЕССЪОБЩЕНИЕ НА СОФИЙСКАТА ОПЕРА И БАЛЕТ Информация на Галина Минчева, Главен експерт ВО

На 10 октомври от 16 часа децата, заедно със своите родители могат да посетят спектакъла „Пепеляшка“, адаптирана за деца версия на популярния балет на композитора Сергей Прокофиев. Приказка, която се развива по творбата на Шарл Перо. В нея всички герои са добри, а единствено в образа на мащехата е запазено оригиналното виждане на автора. Малките зрители ще разпознаят своите любими герои, ще усетят вълшебството в балната вечер, ще се запознаят с приятелите на Пепеляшка и ще научат повече за двете й сестри,  са подвластни на амбициите на майка си.

На 11 октомври от 16 часа, Софийската опера кани най-малките си почитатели на спектакъла „История с патоци, Мечо и Лиса“, за да научат, че доброто винаги побеждава и да разберат повече за приятелството в гората. Ще се запознаятс приключенията на любознателния Мечо, който иска да знае всичко за света около него. Приключенията на Мечо, патето Човчо и дружината, водена от Зайко – Бързоножко ще разкажат артистите: Никола Попов, Лора Илиева, Александра Носикова, Илия Илиев, Анна Гавраилова, Рада Тотева, Калин Душков, Надя Колева, Зора Колева, Вихра Смилкова, Димитрина Кечеджиева. Диригент е Стефан Недялков.

Операта „Вълшебната флейта“ за деца по музика на Волфганг Амадеус Моцарт, малките почитатели на оперното изкуство ще могат да видят на 17 октомври от 16 часа. Спектакълът, който носи радост, светлина и оптимизъм и разказва за сблъсъка между доброто и злото, за приятелството и любовта ще представят пред публиката: Димитър Станчев, Калин Душков, Диана Василева, Силвия Тенева, Елена Стоянова, Силвана Пръвчева, Румяна Петрова, Александър Георгиев, Ива Бизева, Красимир Динев, Рада Тотева. Диригент е Жорж Димитров.

На 18 октомври от 16 часа малките зрители могат да посетят и спектакъла „Веселите малчугани“, който пренася децата в приказни сюжети, разиграни с музиката на Моцарт, Хумпердинк, Шуберт, Менделсон, Вебер, Росини, Чайковски, Добри Христов, Мария Момирова. За да съпреживеят децата емоцията на спектакъла ще помогнат артистите: Александра Носикова, Вихра Смилкова, Георги Джанов, Ива Бизева, Калин Душков, Лора Илиева, Мариана Цветкова, Никола Попов, Рада Тотева и диригентът Стефан Недялков.

На 24 октомври от 11 часа децата и родителите им ще могат да посетят и операта „Рейнско злато“ от Рихард Вагнер. Специалната адаптация за малката публика под формата на приказка разкрива пред зрителите истините за борбата между доброто и злото, а в спектакъла участват артистите: Николай Петров, Николай Павлов, Илия Илиев, Красимир Динев, Валентин Ватев, Стоил Георгиев, Румяна Петрова, Силвана Пръвчева, Антония Иванова, Елена Стоянова, Цвета Сарамбелиева. Диригент е : Велизар Генчев.

Софийската опера кани най-малките си почитатели и на изпълнения с много настроение и приключения спектакъл „ Мечо Пух”, в който децата ще научат повече за приключенията на Мечо и на приятелите му – Зайо, Прасчо, Кенга, Ру, Бухалът, Йори и приказните цветя. Историята ще бъде разказана на 25 октомври от 16 часа от артистите: Георги Джанов, Силвана Пръвчева, Елена Стоянова, Никола Попов, Рада Тотева, Анна Гавраилова, Зора Колева. Диригент е Стефан Недялков.

На 31 октомври от 16 часа, Софийската опера и балет кани най-малките си почитатели на спектакъла „Спящата красавица“ – адаптирана балетна версия за деца, създадена по музика на Пьотър Илич Чайковски и либрето по приказката на Шарл Перо. В нея се пресъздава историята за раждането на детето на Крал Флорестан XIV и неговото кръщение, на което присъстват много прекрасни феи, а една от тях е поканена за кръстница на детето. Празненството обаче е помрачено от злата фея Карабос и проклятието, което тя отправя към принцеса Аврора да заспи дълбок сън, от който единствено може да я събуди целувката на красив принц. Ще бъде ли развалено проклятието? Това децата ще научат, ако посетят спектакъла на Софийската опера и балет на Малка сцена.

Последни публикации

Виж всички

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2020
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2020

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now