• PRESS BG news agency

Индексът на риск при пътуване до Италия е вече на ниво 4Министерството на външните работи на България повиши индекса на риска при пътуване до Италия на ниво 4: Предупреждение за преустановяване на пътуванията в цялата страна (освен при крайна необходимост). Мярката е във връзка с ограничителните мерки, въведени с указ на премиера на Италия Джузепе Конте, и предвид влошаването на ситуацията с разпространението на вируса COVID-19 в страната.


Ограничителните мерки, предвидени за регион Ломбардия и останалите 14 области, част от т.нар. „червена зона“, вече се прилагат на територията на цяла Италия. Както е предвидено в Указа от 8 март 2020 г., придвижването ще може да се осъществява само поради работни или здравословни причини или при неотложна семейна необходимост. Затварят се и всички ски комплекси, поради чести случаи на нарушения на спазването на задължителна дистанция от 1 метър. Баровете и ресторантите в цяла Италия ще затварят в 18.00 ч. Спортните събития, включително първенствата от А футболна група, се прекратяват.


Новите мерки влизат в сила от днес - 10.03.2020 г. и ще важат до 3 април.


При нужда от съдействие българските граждани могат да се свържат със задграничните представителства на България в Италия:

  • Посолството в Рим на тел.: +39 6 360 04367 или в извънработно време на тел.: + 39 06 322 46 40 и + 39 06 322 46 43.


  • Генералното консулство в Милано на тел.: + 39284942941 или в извънработно време на тел.: + 39 3337826043.


КАКВА Е СИТУАЦИЯТА В И ОКОЛО ИТАЛИЯ ?

Словения затвори границите си с Италия. Изключения ще бъдат правени само за товарни автомобили. Австрия също затвори границите си. Албания прекъсна връзките по суша и по море. Италия обяви, че страната е под карантина. Гражданите на страната бяха призовани да пребивават в домовете си, а излизанията да бъдат само по необходимост, към работните места или при спешност. Режимът е изключително строг. Заведенията за публично хранене приключват работа в 18 часа. Всички обществени събития са забранени - и на закрито, и на открито. Общественият транспорт функционира. Училищата и университетите са затворени. Безпрецедентните мерки остават в сила поне до 4 април. Премиерът Джузепе Конте призова гражданите към дисциплина и спазване на предписанията на властите. Спортните събития са прекратени. Правителството заяви, че ще гарантира доставките на храни. При нарушаване на карантината са предвидени санкции.

0 коментари

Последни публикации

Виж всички

ЗАХАРИЕВА: Българското национално малцинство наистина е мост и стимул за нашите отношения!

PRESS BG NEWS AGENCY | Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на външните работи на Република Сърбия Никола Селакович се договориха двете страни да работят активн

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2021
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2021

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now