• PRESS BG news agency

ИВАН ВЪРБАНОВ: "СВЕТЛИНА И БЛАГОСЛОВИЯ" С КАМПАНИЯ ЗА СИРАЦИТЕ НА ОТЕЦ ИВАН И ПРЕЗ 2020 ГОДИНА

Иван Върбанов

София, 10 ноември 2020 г.

Уважаеми приятели, съмишленици, колеги,


Благотворителната инициатива & концерт "СВЕТЛИНА И БЛАГОСЛОВИЯ", която събира средства за сираците на Дядо Иван в с. Нови хан, ще има свое трето издание тази година - 2020.


В началото на месец октомври дойде новината, че Отец Иван ще бъде принуден да обяви фалит. Сметките са празни, дарители - няма. Знаете, че духовникът и неговият син - Григорий, се грижат за хора в неравностойно положение и деца - сираци в два дома - в село Якимово, област Монтана и този в село Нови хан, община Елин Пелин.


В две поредни години успяхме да съберем артисти на една сцена, за да провокираме добрият дух у всеки. Щастлив съм, че успяхме да съберем парични средства и продукти, които предоставихме на Отец Иван.


На специално създадения сайт на инициативата/концерт - https://svetlina-blagosloviq.blogspot.com/, публикувахме всяка наша стъпка и банковите бордера от преводите през двете години, за да има максимална прозрачност.


Така се случи, че тази година единият от големите дарители на събитието, което организираме - г-н Георги Кутиев и съпругата му Иглика, ми се обадиха по телефона загрижени и питащи: "Ще направим ли нещо за децата и за отец Иван?".


В изключително трудното време за всеки един от нас - пандемия, безработица, финансови рестрикции, когато всяко едно семейство търси всякакви начини, за да се справи с предизвикателствата на живота, си давам сметка, че колкото и трудно да е на всеки един от нас, то на сираците от дома и на техните двама духовници - дядо Иван и сина му отец Григорий със сигурност е десетки пъти по-тежко и по-сложно.


ОТЕЦ ГРИГОРИЙ: "ОЧАКВАМЕ ПОМОЩ ЗА ОТОПЛЕНИЕ И ХРАНА!"


Свързахме се по телефона с отец Григорий, който разказа следното:"Сега ни трябва помощ за отопление - дърва,въглища. Трябва ни средства за закупуването им. Храната - да, тя винаги ни е била нужда. Засега всички са здрави, слава на Бога! В село Якимово (община Монтана), където е баща ми - отец Иван, са над 200 човека в къщички, като всяка от тях е на отделна партида за сметки: вода, ел. енергия, консумативи. При нас в Дома в Нови хан са 40-50 човека.На всички е трудно, но вярвам, че всичко ще мине. Благодаря от сърце за инициативата и за грижата, за вашата съпричастност! Всяка подкрепа за нас е добре дошла!"


КАМПАНИЯТА СТАРТИРА ВЕДНАГА


Твърдо сме решение и призовавем всички Вас - приятели, съмишленици, нови дарители: НЕКА ДА ЗАПОЧНЕМ КАМПАНИЯТА СИ СЕГА И ВЕДНАГА, за да можем да Коледа да съберем сумата поне от 4 хиляди лева, за да дадем своя дан в оцеляването на настанените в Дома в село Нови хан.


В страницата на инициативата във Фейсбук, както и на сайта на "Светлина и Благословия", ще призоваваме за дарения, помощи - продукти, здравни пакети, консумативи.


Бихме искали да проведем и концерт, който явно ще бъде онлайн предаван, на който всички артисти, музиканти, художници, певци могат да се включат и да проведем в интернет като заключителна част на кампанията ни тази година.


Средства може да дарява всеки, който чувства необходимостта да помогне и има голямо сърце, за да надмогне своите проблеми и болки и да подаде ръка на хора до себе си, които са в нужда.


ДАРЯВАЙТЕ ДИРЕКТНО ПО СМЕТКИТЕ НА ДОМА


Парични дарения могат да се превеждат, както следва:

Дом за сираци "Св. Николай" при храм "Св. Троица",

Банкова сметка: UNI CREDIT BULBANK,клон Елин Пелин

IBAN: BG72UNCR 96601000411600,

BIC:UNCRBGSF


Дарения в натура могат да се носят на място в дома в Нови Хан или да се изпращат с куриер.


Адресът е:

Дом за сираци "Св. Николай" при манастир "Св. Троица"

ул. „Търнава“ № 21 А

с. Нови Хан п.к 2110, община Елин Пелин


Бихме искали в рамките на кампанията - "Светлина и Благословия" - инициатива & благотворителен концерт, да обявяваме имената на всички спомоществуватели във Фейсбук-страницата на събитието и на сайта ни, за да дадем гласност на хората, които правят добро и за да стимулираме повече приятели и съмишленици да се включат в акцията ни тази година.


Бързам да обявя, че основният ни дарител - г-н Георги Кутиев, вече обяви начална дарителска сума, която депозира: 1, 200 лева. Така че кампанията ни започва с нея. Остават броени седмици до Коледа, за да наберем цялата сума, като целта ни е тя да бъде поне 4 хиляди лева.


Сайтът на Дома за сираци "Св. Николай" при манастир "Св. Троица", с. Нови хан, община Елин Пелин е: http://www.svetinikolai.org/


Нека заедно отново в това начинание.

Всяко дете има право на щастие!


Очакваме да заявите:

1. Желанието си за участие в благотворителния концерт "Светлина и Благословия", който ще проведем през месец декември без публика, онлайн, като завършек на кампанията.

2. Моля, даренията, които изпращате по банков път да бъдат подавани в банковото основание като кампания "Светлина и Благословия" и Вашето име, за да може отец Григорий накрая да обяви всички, които дават своята подкрепа за Дома на Дядо Иван.


Ако подавате своевременно и информация до нас - на страницата ни във Фейсбук - https://www.facebook.com/svetlinaiblagosloviq/ или на имейл: jbulgaro@gmail.com, то ще можем да обявяваме своевременно колко хора се присъединяват към акцията ни и с какви суми. Ако искате да останете анонимни, то можете да ни съобщавате само вашата сума.


ДА СЪБЕРЕМ СВОЯТА ПОЗИТИВНА ЕНЕРГИЯ И РЕАЛНО ДА ПОМОГНЕМ ДА НУЖДАЕЩИТЕ СЕ ХОРА, КОИТО СА ПОД ОПЕКАТА НА ОТЕЦ ИВАН И ОТЕЦ ГРИГОРИЙ!


Нека бъдем заедно в това начинание!


Шервайте призива и онлайн кампанията ни в социалните мрежи с хаштаг #svetlinaiblagosloviq2020


Иван Върбанов, журналист

Автор на инициативата и проекта "Светлина и Благословия"

Последни публикации

Виж всички

Министър Ангелов: У нас вече пристигнаха още 300 хиляди дози нискомолекулярен хепарин

PRESS BG NEWS AGENCY, 2-12-2020 | “Всеки понеделник в аптеките за нуждаещите се граждани, които имат предписание от лекар, ще бъдат отпускани по 2000 опаковки нискомолекулярен хепарин“. Това съобщи ми

Главният прокурор Иван Гешев и президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов подписаха меморандум

PRESS BG NEWS AGENCY, 2-12-2020 | В Съдебната палата в гр. София, главният прокурор на Република България Иван Гешев и президентът на КТ „Подкрепа“ инж. Димитър Манолов подписаха Меморандум за разбира

svetlina i blagosloviq - 2020.jpg

"Светлина и Благословия" -
благотворителна инициатива и концерт в подкрепа на децата от Дома за сираци в село Нови хан на Отец Иван и Отец Григорий.
Дарявайте директно по сметките на Дома.
Повече за кампанията - кликнете на банера! 

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2020
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2020

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now