• PRESS BG news agency

„Зелен коридор“ за възрастните в хранителните магазини и аптеките в Русе

От 6-ти до 19-ти ноември влизат в сила нови допълнителни мерки за борба с разпространението на COVID-19 на територията на област Русе.


Преустановяват се посещенията в казина, игрални зали, заведения за хранене и развлечения след 23.30 часа. През деня в този тип заведения, както и в молове, и търговски центрове няма да бъдат допускани лица до 18-годишна възраст без придружител. От Областния оперативен щаб апелират за съдействие от страна на родителите, разбиране на усложнената епидемична ситуация и съответно предприемане на всички необходими за целта мерки за упражняване на контрол върху децата.


Забранява се и организирането, функционирането и посещението на пазари тип „битаци“, и дейността на пенсионерските клубове на територията на цялата област. Няма да се допуска провеждането на репетиции и изяви на читалищата, фолклорните и други самодейни и непрофесионални формации. От 9.00 до 11.00 ч. хранителните магазини и аптеките могат да бъдат посещавани само от лица на видима възраст над 60 години.


Същевременно до 19-и ноември се удължават и приетите на предходното заседание на Областния оперативен щаб мерки - забрана за дейността на дискотеки, пиано-барове, нощни клубове и други подобни заведения за развлечение на закрито. За същия период се забраняват и всички видове масови мероприятия на открито.

Последни публикации

Виж всички

Приказният коледен балет „Лешникотрошачката“ ще се играе през декември в Софийската опера

PRESS BG NEWS AGENCY, 30-11-2020 | „Лешникотрошачката” е приказен балет в 2 действия, с хореография на Мариус Петипа и Лев Иванов, по музика на Пьотър Илич Чайковски. Либретото е по приказката на Ернс

МФ очаква дефицит по консолидираната фискална програма в размер на 183,2 млн. лв.

PRESS BG NEWS AGENCY, 30-11-2020 | На база на предварителни данни и оценки салдото по консолидираната фискална програма (КФП) на касова основа към ноември 2020 г. се очаква да бъде отрицателно в разме

svetlina i blagosloviq - 2020.jpg

"Светлина и Благословия" -
благотворителна инициатива и концерт в подкрепа на децата от Дома за сираци в село Нови хан на Отец Иван и Отец Григорий.
Дарявайте директно по сметките на Дома.
Повече за кампанията - кликнете на банера! 

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2020
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2020

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now