• PRESS BG news agency

Звездна музикална нощ подари оперната дива Соня Йончева на ПловдивЗвездна музикална нощ подари оперната дива Соня Йончева на Пловдив. Тя изпълни арии на любими за меломаните опери „Трубадур“, „Аида“, „Селска чест“, „Русалка“, „Мадам Бътерфлай“, „Кармен“ и други. На сцената на Античния театър тя завладя с невероятния си талант, а музиката сътвори фантастичния оркестър на Държавна опера Пловдив под палката на маестро Найден Тодоров. След класическия букет оркестрантите оживиха публиката със звуците на „Тракийски танци“ от проф. Петко Стайнов.


Соня Йончева представи блестящия нов талант на оперната сцена 26-годишният Божидар Божкилов, който избра сред 50 млади български изпълнители, a в момента е специализант в Миланската Ла Скала. Той изпя ария на крал Филип II „Ella giammai m’amo” от четвърто действие na операта „Дон Карлос“ нa Верди и бе възторжено аплодиран от публиката.


В дует със своя брат Марин Йончев оперната прима изпълни ария от мюзикъла

„Уестсайдска история“ на Бърнстейн. „Тази вечер звездите са с нас. Оставям ви в ръцете на моя брат“, каза Соня Йончева. След това на сцената на Античния театър излезе проф.


Мичо Димитров, който е преподавател в АМТИИ и първа цигулка в оркестъра на

Пловдивската опера. Великолепният цигулар изпълни „Севдана“ от родения преди повече от век Георги Златев-Черкин. Заедно с брат си Марин и младия бас Божидар Божкилов оперната прима изпълни песента „България“, чиито автор е нейната майка Теменуга. След това я представи на публиката и изрази огромната си любов и признателност за всичко, с което ги е дарила. „България в сърцето вечно ще ни води“ бе рефренът, който остави своя отпечатък от песента.


Изненадата, която бе подготвила за сцената на Античния театър с песента „Замълчи, замълчи…“ от любимия български филм „Любимец 13“ бе посрещната с възторг от публиката, която бе пристигнала за концерта на звездното пловдивско сопрано и преминаваше очертанията на амфитеатъра. Бурни аплодисменти се чуваха и от заведенията до АМТИИ, които бяха пълни с почитатели на маестра Йончева.


Специално за своите почитатели на Античния театър Соня Йончева изпълни три биса и каза: „Благодаря ви! Тръгвам за Италия!“. Oт Пловдив звездното сопрано лети за Италия, където на 29 август ше участва в гала на Арена ди Верона с Пласидо Доминго. Kонцертът „Завръщане” бе продуциран изцяло от световноизвестната оперна прима. Гастролът й в родината се осъществи със съдействието на министерствата на външните работи на България и Италия, както и на министъра на културата Боил Банов.


Спектакълът бе част от програмата на фестивала Opera Open 2020.


<Информацията е предоставена от г-жа Екатерина Кючукова, PR и медиен експерт>


Последни публикации

Виж всички

ЗАХАРИЕВА: Българското национално малцинство наистина е мост и стимул за нашите отношения!

PRESS BG NEWS AGENCY | Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на външните работи на Република Сърбия Никола Селакович се договориха двете страни да работят активн

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2021
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2021

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now