• PRESS BG news agency

ЗА ФУРМИТЕ И КОРОНАВИРУСА

Иван Върбанов

Темата за фурмите е актуална през последните седмици.

Особено, след новината, че България и Обединените арабски емирства са разменили реципрочно товари - израз на солидарността между двете страни, особено в борбата с КОРОНАВИРУСА.

Официалната информация на пресцентровете на властта гласеше:

"В знак на доброто сътрудничество от България за ОАЕ заминаха два самолета с 32 тона храни – зеленчуци, месо и млечни продукти, които бяха доставени вчера вечерта на международното летище в Абу Даби. Доставката се организира от българското министерство на земеделието, храните и горите и се осигурява от български фирми. В замяна ОАЕ осигуряват за България 15 тона медицински консумативи – маски, ръкавици, дезинфектанти и облекла, както и храна."

БГ товарът бе съпровождан лично от министър Караниколов, а вносът и износът бе обяснен, че е в съответствие със задълбочаването на стратегическото сътрудничество между двете страни и диалога на високо ниво.

ДА, АМА НЕ!

Шефът на БЧК Христо Григоров пред БНР: От 15-тонната пратка всъщност 12,5 тона са фурмите.

Председателят на БЧК Христо Григоров потвърди пред БНР, че в складовата база на БЧК в Лозен пристигат дарения, които са за нуждите на Министерството на здравеопазването:

"Получихме информация от столичната митница, че на БЧК се предоставят около 12,5 тона фурми и около 3 тона консумативи, които се използват за борбата срещу коронавируса. Но те не се предоставят на БЧК, а трябва да се вкарат в този склад, който е под контрола на държавните институции, тъй като БЧК предостави на МЗ част от своята складова база".

Цялостното разпределение на тези стоки е нещо, което се извършва от държавната институция, структура - тя е един логистичен център към Националния щаб.

БЧК предоставя част от складова база на държавата, която тя да ползва за нейни нужди. В случая там ще бъдат стоварено и съхранявано дарението от Обединените арабски емирства.  (Линк към репортажа на БНР - https://bnr.bg/post/101264698/furmi)

Кому ще са нужни тези ценни фурми, в такива количества? На кого ще бъдат разпределно предоставени? Какво оръжие са фурмите срещу КОВИД 19? Аз нямам отговори. А Вие?

0 коментари

Последни публикации

Виж всички

САЩ ще признават от влизащите граждани тестове за Ковид-19, одобрени от държавата на заминаване

PRESS BG NEWS AGENCY | Във връзка с изискването на САЩ всички пътници, които влизат в страната със самолет, да представят от 26 януари 2021 ч. отрицателен тест за коронавирус или документ, че пътникът

Възобновят плановите операции

PRESS BG NEWS AGENCY | Ситуацията в България по отношение на разпространението на COVID-19 трайно се подобрява, основните тенденции вече са стабилни и ваксинацията срещу новия вирус върви при строга о

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2021
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2021

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now