• PRESS BG news agency

Заместник - главният секретар на МВР и директорът на ГДБОП подадоха оставки

PRESS BG news agency


Заместник главният секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев и директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов са подали заявления за напускане.


Със заповеди на министъра на вътрешните работи Младен Маринов те са освободени от длъжност.


В страницата на ГДБОП Ивайло Спиридонов написа: "Днешният случай провокира решението ми да се оттегля от заемания пост и да поема отговорност за случилото се. Смятам, че това е морален и логичен акт".


Нюз БГ Репортер припомня, че става въпрос за акция на Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР, съвместно със служители от Специализираната прокуратура, по времето на която бе задържан началникът на отдела за противодействие на наркотрафика и разпространението на наркотици към Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" след получен подкуп. Задържан бе и началникът на сектора в същата дирекция, както и още един служител на МВР за 24 часа по закона за МВР.


Премиерът Бойко Борисов извика в кабинета си министърът на вътрешните работи - Младен Маринов, за да докладва всички подробности по казуса. Борисов е поздравил МВР и Прокуратурата и е поискал ново ръководство. Така се стигна до оставките на заместник - главния секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев и на директора на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов.


Главният секретар на МВР ще направи цялостен анализ на работата на дирекцията, на базата на който министър Маринов ще вземе още кадрови решения.

0 коментари

Последни публикации

Виж всички

7-дневната карантина при влизане във Франция не е задължителна, а е силно препоръчителна

PRESS BG NEWS AGENCY | Френските власти обявиха уточнения по повод изискваната 7-дневна карантина. По информация на посолството ни в Париж изолацията не е задължителна, а силно препоръчителна. Френски

Дружествата на СБЖ в БНР репликират проекта за правила за оценяване на служителите

Иван Върбанов София, 23-01-2021 Дружествата на СБЖ в Българското национално радио репликират проекта на Правилата за оценяване на служителите в радиото. Становището си изразяват в писмо до генералният

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2021
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2021

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now