Търсене
  • PRESS BG news agency

Заместник - главният секретар на МВР и директорът на ГДБОП подадоха оставки

PRESS BG news agency


Заместник главният секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев и директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов са подали заявления за напускане.


Със заповеди на министъра на вътрешните работи Младен Маринов те са освободени от длъжност.


В страницата на ГДБОП Ивайло Спиридонов написа: "Днешният случай провокира решението ми да се оттегля от заемания пост и да поема отговорност за случилото се. Смятам, че това е морален и логичен акт".


Нюз БГ Репортер припомня, че става въпрос за акция на Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР, съвместно със служители от Специализираната прокуратура, по времето на която бе задържан началникът на отдела за противодействие на наркотрафика и разпространението на наркотици към Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" след получен подкуп. Задържан бе и началникът на сектора в същата дирекция, както и още един служител на МВР за 24 часа по закона за МВР.


Премиерът Бойко Борисов извика в кабинета си министърът на вътрешните работи - Младен Маринов, за да докладва всички подробности по казуса. Борисов е поздравил МВР и Прокуратурата и е поискал ново ръководство. Така се стигна до оставките на заместник - главния секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев и на директора на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов.


Главният секретар на МВР ще направи цялостен анализ на работата на дирекцията, на базата на който министър Маринов ще вземе още кадрови решения.

Последни публикации

Виж всички

БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ В ГЕРМАНИЯ ЩЕ МОГАТ ДА НАПУСКАТ СТРАНАТА С ИЗТЕКЛИ ДОКУМЕНТИ ДО КРАЯ НА 2020 Г.

До края на годината Германия ще разрешава на чужденци, чиито паспорти и лични карти са с изтекъл срок на валидност, да напуснат територията на страната, когато държавата, която е издала документа, е о

Германия въвежда мерки за пристигащите и от областите София-град, Сливен и Разград

Министерството на външните работи на Германия е информирало българското Външно министерство, че като част от превенцията срещу коронавируса от събота, 24 октомври 2020 г., страната въвежда мерки спря

ПОЗИЦИЯ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА ВЪВ ВРЪЗКА С ИНТЕРВЮТО НА ГЕНЕРАЛНИЯ ДИРЕКТОР НА БНР

Проектът на Закон за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията е разработен в изпълнение на разпоредби на Закона за държавния бюджет за 2020 г. от работна група, създадена със заповед

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2020
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2020

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now