Търсене
  • PRESS BG news agency

ЗАБРАНЯВАТ ПОСЕЩЕНИЯТА НА ПАРКОВЕ И ГРАДИНИ, ОТ 8:30 ДО 10:30 СУТРИНТА ПАЗАРУВАТ САМО ВЪЗРАСТНИТЕ

Актуализирано: Мар 22


НЮЗ БГ РЕПОРТЕР

София, 20 март 2020

Иван Върбанов


Във връзка с усложняващата се ситуация и епидемиологичната обстановка, свързана с разпространението на коронавируса, считано от 0:00 часа на 21 март 2020 г. със заповед на министър Ананиев се въвеждат следните мерки на територията на Република България:


1. ПРЕУСТАНОВЯВАТ СЕ ПОСЕЩЕНИЯТА НА ПАРКОВЕ, ГРАДСКИ ГРАДИНИ, СПОРТНИ И ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ И СЪОРЪЖЕНИЯ НА ОТКРИТИ И ЗАКРИТИ ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА.


2. ОРГАНИТЕ НА МВР ЩЕ ОРГАНИЗИРАТ КПП-ТА НА ВХОДНО - ИЗХОДНИТЕ ПЪТИЩА НА ОБЛАСТНИТЕ ЦЕНТРОВЕ И ЩЕ УСТАНОВЯВАТ ЦЕЛТА НА ПЪТУВАНЕ НА ГРАЖДАНИТЕ. ПРЕЗ КПП-ТАТА ЩЕ СЕ ПРОПУСКА ПРЕМИНАВАНЕТО НА ЛИЦА В СЛУЧАИ НА НЕОТЛОЖНО ПЪТУВАНЕ, ОБУСЛОВЕНО ОТ: ПОТРЕБНОСТ ОТ ТРУДОВО ЕСТЕСТВО, ЗДРАВОСЛОВНИ ПРИЧИНИ, ЗАВРЪЩАНЕ НА ДОМ ИЛИ НА ПОСТОЯНЕН АДРЕС. НУЖНА Е СЛУЖЕБНА БЕЛЕЖКА ОТ РАБОТОДАТЕЛ, ДОКУМЕНТ ЗА САМОЛИЧНОСТ ИЛИ МЕДИЦИНСКИ ДОКУМЕНТ.


3. ЗАБРАНЯВА СЕ НА ЛИЦАТА ДО 60 ГОДИНИ ДА ПОСЕЩАВАТ ХРАНИТЕЛНИ МАГАЗИНИ И АПТЕКИ ВСЕКИ ДЕН В ПЕРИОДА ОТ 8:30 ЧАСА ДО 10:30 ЧАСА.Последната точка е във връзка с проучване на Щаба, съвместно с търговските вериги. Тук идеята на мярката е в часовия пояс 8:30 - 10:30 ч. да е времевия пояс за посещение на магазините от лица над 60 години. Дава се за два часа на възрастните хора да си пазаруват в този отрязък от 2 часа.


Министър Ананиев коментира, че се вдига нивото на мерките, които се прилагат. Те ще бъдат прилагани няколко дни и ще се проследи резултатът. Ако се налага ще бъде вдигнат още по-високо нивото на безопасност. Може да се стигне до етап, че всички, които излизат от домовете си ще трябва да имат декларация за целта на пътуването и придвижването си.

Последни публикации

Виж всички

БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ В ГЕРМАНИЯ ЩЕ МОГАТ ДА НАПУСКАТ СТРАНАТА С ИЗТЕКЛИ ДОКУМЕНТИ ДО КРАЯ НА 2020 Г.

До края на годината Германия ще разрешава на чужденци, чиито паспорти и лични карти са с изтекъл срок на валидност, да напуснат територията на страната, когато държавата, която е издала документа, е о

Германия въвежда мерки за пристигащите и от областите София-град, Сливен и Разград

Министерството на външните работи на Германия е информирало българското Външно министерство, че като част от превенцията срещу коронавируса от събота, 24 октомври 2020 г., страната въвежда мерки спря

ПОЗИЦИЯ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА ВЪВ ВРЪЗКА С ИНТЕРВЮТО НА ГЕНЕРАЛНИЯ ДИРЕКТОР НА БНР

Проектът на Закон за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията е разработен в изпълнение на разпоредби на Закона за държавния бюджет за 2020 г. от работна група, създадена със заповед

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2020
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2020

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now