Търсене
  • PRESS BG news agency

ЕНИО МОРИКОНЕ ВЕЧЕ Е ВЪВ ВЕЧНОСТТАВеликият съвременен композитор Енио Мориконе, чиято музика е неповторимо експресивна и емоционална, почина на 91 години.


Италианският композитор, който записа над 500 филма, е напуснал земния си път в Рим след усложнения от падане миналата седмица, при което счупи бедрената си кост.


Роден и израснал в Рим, любимият композитор на милиони хора по света, чийто първи инструмент бе тромпетът, спечели своя „Оскар“ за работата си върху лентата „Омразната осморка“ на Куентин Тарантино (2015), а също така беше номиниран за оригиналните си партитури за „Дните на небето“ на Терънс (1978, на режисьора Роланд Джоф - за "Мисията" (1986), Браян Де Палма - “Недосегаемите" (1987), „Бъгси“ на Бари Левинсън (1991) и „Малена“ на Джузепе Торнаторе (2000).


Известен като „Маестрото“, той също получи почетен Оскар през 2007 г. (връчен му от Клинт Истууд) за огромният си и многостранен изключителен принос към филмовата музика“, а така също получи 11 премии „Давид ди Донатело“, най-високото филмово отличие в Италия.


Серджо Леоне разказва месеци преди да си отиде през 1989 г.:"Музиката му е изключителна. Моите филми на практика биха могли да бъдат неми. Диалогът е сравнително малко и затова музиката подчертава действията и преживяванията на героите. Накарах Енио да пише музиката, преди да снимам, като част от самия сценарий".Композиторът обичаше звука на електрическата китара и арфата на евреина. В музиката си инкорпорираше разнообразие от звуци: църковни камбани, камшици, вой на койот, цвърчене на птици, цъкане на часовници, пушки и женски гласове, за да добави онази звукова картина към партитурата, която не би могла да бъде композирана с ноти.


"Всички видове звуци могат да бъдат полезни за предаване на емоция ... това е музика, съставена от звука на реалността", обичаше да казва Мориконе.


Енио Мориконе е роден на 10 ноември 1928 г. в жилищен район на Вечния град. Започва да пише музика на 6-годишна възраст. Музиката му остава във вечността.


Поклон!

Последни публикации

Виж всички

БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ В ГЕРМАНИЯ ЩЕ МОГАТ ДА НАПУСКАТ СТРАНАТА С ИЗТЕКЛИ ДОКУМЕНТИ ДО КРАЯ НА 2020 Г.

До края на годината Германия ще разрешава на чужденци, чиито паспорти и лични карти са с изтекъл срок на валидност, да напуснат територията на страната, когато държавата, която е издала документа, е о

Германия въвежда мерки за пристигащите и от областите София-град, Сливен и Разград

Министерството на външните работи на Германия е информирало българското Външно министерство, че като част от превенцията срещу коронавируса от събота, 24 октомври 2020 г., страната въвежда мерки спря

ПОЗИЦИЯ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА ВЪВ ВРЪЗКА С ИНТЕРВЮТО НА ГЕНЕРАЛНИЯ ДИРЕКТОР НА БНР

Проектът на Закон за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията е разработен в изпълнение на разпоредби на Закона за държавния бюджет за 2020 г. от работна група, създадена със заповед

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2020
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2020

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now