• PRESS BG news agency

ЕКАТЕРИНА КЮЧУКОВА: АДМИРАЦИИ ЗА ЧУДЕСНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА "ВИНО И ГУРМЕ 2020"!


За мен бе изключителна чест и удоволствие да съм част от журито, което оценяваше „най-удачните комбинации на вино и гурме“ в VI-то издание на дефиле „Вино и гурме“. Стотици посетители на Стария град се потопиха в магията на виното и кулинарията, красивите срещи и уюта на възрожденските къщи.


Това сподели Екатерина Кючукова - медиен и PR експерт, член на международното жури на "Вино и гурме" 2020 след закриването на престижното събитие.


"Благодаря от сърце на журито, чиито членове са заместник-ректорът доц. д-р инж. Христо Спасов, преподавателят от катедра „Хранене и туризъм“ доц. д-р инж. Илияна Милкова – Томова и президентът на „Еуросвилупо“ д-р Джузеппе Аккардо, който повече от 15 години организира изложението „Вкусове от Италия“ в рамките на международната специализирана изложба „Винария“. Благодаря от сърце на председателя на комисията проф. д-р инж. Йорданка Алексиева – ръководител катедра „Хранене“ към УХТ – Пловдив, която има изключителен принос за развитието на хотел-ресторантския сектор и туризма не само в обучението на български и чуждестранни кадри, но и в разработването на международни проекти и осъществяването на обществени каузи.


Адмирации за чудесната организация и изключителното гостоприемство на Съвета по туризъм и на прекрасния му председател инж. Любозар Фратев.


Сърдечно благодаря на всички прекрасни колеги, които отразиха отново невероятната атмосфера на нашия древен и вечен град и достигнаха до душите на своите читатели, слушатели и зрители!


Толкова е хубаво, че всички участници и посетители на дефилето спазваха мерките за сигурност и бяха изключително отговорни, а доброволците от „Пловдив 2019“ раздаваха дезинфектанти, настроение и усмивки на гостите на града."


КОИ БЯХА ШЕСТИМАТА НАГРАДЕНИ НА "ВИНО И ГУРМЕ" 2020?


Шест комбинации на вина и гурме продукти са отличени с награди от конкурса на дефиле „Вино и гурме 2020“. Сьомга с коричка от кедрови ядки, миди Сен Жак и грахово пюре в съчетание с Троа Визаж Блан де Ноар 2019 бе обявено за „най-удачното съчетание“, представено в конкурса тази година. Виното е предложено от семейната изба Хараламбиеви, чиито лозови масиви са позиционирани в Плевенското село Петърница, а ястието е създадено от шеф Тихомир от ресторант „Малкия Париж“. Фамилията на Димитър и Цветелина за първи път участва в дефилето и представи своите нови вина пред посетителите на „Вино и гурме“. Втората награда бе присъдена за ястието рагу от телешка опашка върху карамелизирана юфка в маслена екстракция на гъби манатарки на шеф Явор, предложено със Сира 2017 от винарска изба „Белица“ в „Ню Амстердам“. Третата награда в конкурса бе присъдена на био малиново вино „Кубера“, отглеждано на 450 метра надморска височина в Розовата долина в комбинация с десерта крем брюле с гъши дроб и меренг с портокал, желе от малиново вино, чили конци, малинов сос и малини, предложено от ресторант „Атлас“.

Със специални награди за креативност бяха отличени: „Шато Копса“ с млечните продукти „Рожен“, Трастена“ с алкохолен сладолед от малиново вино, „Заара Естейт“ с гурме-специалитетите на шеф Тихомир и фамилна изба „Братанов“ с кулинарните изобретения на шеф Явор.

Петчленно жури оценяваше участниците в дефилето с председател проф. дтн инж. Йорданка Алексиева, която е ръководител в катедра „Хранене и туризъм“ в УХТ. В състава му бяха заместник-ректорът доц. Христо Спасов, който е дългогодишен дегустатор и член на международни жури в престижни винени конкурси, както и доц. д-р Илиана Милкова-Томова от катедра „Хранене и туризъм“. В комисията бе и президентът на „Еуросвилупо“ Джузеппе Аккардо, който повече от 15 години организира изложението „Вкусове от Италия“ в рамките на „Винария“ и представя напитки, храни и биопродукти от Апенините у нас, както и журналистът и ПР Екатерина Кючукова. Дегустационният конкурс се организира от Съвета по туризъм и Община Пловдив в партньорство с ОИ „Старинен Пловдив“ и Университета по хранителни технологии, както и в сътрудничество с фондация „Пловдив 2019“, кетъринг фирми и компании от хранително-вкусовата индустрия и провежда за шести път.

„Голяма част от технолозите и мениджърите на винарски изби са възпитаници на Университета по хранителни технологии. Добра тенденция е, че собствениците на винарски изби търсят възможност да подобрят и разширят производството си, както и да повишат квалификацията си във винения сектор, а УХТ актуализира своите магистърски програми“, заяви зам.-ректорът доц. д-р инж. Христо Спасов.

„Радостно е, че в хотел-ресторантския сектор и туризма нашите възпитаници се реализират добре, както у нас, така и в чужбина. Те познават новите тенденции в кулинарния и винен туризъм и могат умело да съчетават гурме ястия и напитки“, коментира проф. д-р инж. Йорданка Алексиева. Според нея дефиле „Вино и гурме“ и интересът на посетителите към него въпреки ситуацията е доказателство за качеството на вината и храните, които се предлагат в заведенията в Пловдив.

„Мисля, че представените в конкурса съчетания на вина и храни могат с успех да се явят и на международни изложения“, заяви Джузеппе Аккардо, който има дългогодишен опит в подбора на напитки и храни.

„Ситуацията с коронавируса попречи да презентираме част от своите нови продукти и сега, на дефиле „Вино и гурме“ се радваме да се срещнем с клиентите и да получим отзиви за качеството на нашите напитки“, коментираха част от участниците. Те споделиха удовлетворението си от мерките за безопасност, взети от организаторите, както и за работата на доброволците.0 коментари

Последни публикации

Виж всички

7-дневната карантина при влизане във Франция не е задължителна, а е силно препоръчителна

PRESS BG NEWS AGENCY | Френските власти обявиха уточнения по повод изискваната 7-дневна карантина. По информация на посолството ни в Париж изолацията не е задължителна, а силно препоръчителна. Френски

Дружествата на СБЖ в БНР репликират проекта за правила за оценяване на служителите

Иван Върбанов София, 23-01-2021 Дружествата на СБЖ в Българското национално радио репликират проекта на Правилата за оценяване на служителите в радиото. Становището си изразяват в писмо до генералният

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2021
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2021

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now