• PRESS BG news agency

Д-р Милен Врабевски: „Доброто се прави с цел да работиш за средата, която искаш да изградиш”PRESS BG news agency | Финалистът за престижните Медицински Оскари - д-р Милен Врабевски, е един от най-успешните български предприемачи в областта на здравеопазването не само у нас, но и в цяла Източна Европа. Екипът на научноизследователската му организация „Комак Медикал“ работи по проекти, чиято цел е справянето с болести и патологии - бич за човечеството. Един от тях е участието й като партньор в една от световните разработки на ваксина срещу Covid-19.


Пандемията от COVID-19 създаде както непосредствени, така и дългосрочни последици за хората и икономиките по целия свят. Потенциалът на научноизследователските организации се ползва от фармацевтичните компании по света, за да доведе до по-бързото справяне с пандемията.


Друг добър пример е и проведената кампания, насочена към пациенти с диабетно язвено стъпало през 2019 г. Кампанията постави за своя цел повишаване осведомеността и информираността, свързани със заболяването, както и организация на профилактични прегледи на пациенти. За изпълнението на тази цел бяха ангажирани усилията на организации, ендокринолози, хирурзи и обществото като цяло. Затова и кампанията е забелязана от редица здравни медии и екипът на компанията „Комак Медикал“ получи номинация за „Социална отговорност и човешки ресурси в медицината” на Национални медицински награди 2020 година.


Успоредно със своята успешна бизнес дейност д-р Врабевски инвестира в развитието и бъдещето на българската нация и диаспора на Балканите, в Украйна и Молдова чрез проектите на създадената и ръководена от него „Фондация Българска памет“. Фондацията подкрепя програми, свързани с иновации в образованието, кариерното развитие на младите хора, реинтеграцията на българската историческа диаспора и борбата с демографската криза.


През април месец 2020 са направени дарения - консумативи и предпазни средства за лекарите за първа линия в Република Северна Македония, предназначени за района на Струмица и Делчево. На всички лекари на първа линия бяха осигурени маски, очила, гащеризони.


Следващата инициатива на Фондацията е свързана с област Преспа (Република Албания). В 2 от 9-те села в областта вече има 24-часово водоснабдяване, благодарение на инвестициите на д-р Врабевски за ремонт, извършен на местния водопровод. Сега д-р Врабевски и екипът му са в процес на закупуване на пожарна, линейка и кола за района. Те ще обслужват 10 000 души в областта, където хората живеят в крайна бедност и абсолютно изолирани от света, заради разрушителното земетресение, сполетяло Албания наскоро.


„Регионът е важен, защото това са наши братя и сестри. Важно е, че помощта идва от България. Другите се карат за историческо наследство, а аз действам. Отивам и правя това, което е необходимо, където е необходимо“ заявява д-р Врабевски.


Инвестициите на д-р Милен Врабевски не се ограничават само с българите зад граница. Той подпомага младите хора. В момента се подпомагат около 14-15 многодетни семейства, като се осигуряват не само учебни помагала за децата, но, но и всичко останало, което би помогнало да се изчистят битовизмите от живота им.


Особено време и средства се инвестира и в програмите, свързани с образователни практики и адекватно обучение. Един такъв проект е изграждането на ЧСУ „Цар Симеон Велики“ в столицата ни. Иновативната образователна институция е ориентирана към изграждането на предприемачески дух в най-младите и разполага с доказани специалисти, преподаватели и учебна методология. Чрез своите инициативи „Цар Симеон Велики“ е обявено за „Иновативно училище“ от Министерството на образованието и науката и е Училище посланик на Европейския парламент.


Отчитайки всички тези дейности през 2020 г. на специална церемония в Националния археологически музей д-р Врабевски получава приза „Мъж на 2019 година" за цялостната му народолюбива дейност. Наградата е логично продължение на признанията на общността за филантропските и меценатските му дейности. Тя е предшествана от още отличия като "Почетен гражданин на Варна", "Европейски гражданин на годината" и "Апостол на българщината". Последната номинация на д-р Врабевски е за „Хуманизъм и благотворителни инвестиции“ в конкурса Национални Медицински награди 2020, съобщават организаторите от VIP Communication PR. Златните статуетки за светилата в родната медицина ще бъдат връчени на 25 юни в хотел Маринела.

0 коментари

Последни публикации

Виж всички

ЗАХАРИЕВА: Българското национално малцинство наистина е мост и стимул за нашите отношения!

PRESS BG NEWS AGENCY | Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на външните работи на Република Сърбия Никола Селакович се договориха двете страни да работят активн

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2021
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2021

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now