Търсене
  • PRESS BG news agency

ДЯКОН ГАВРИИЛ БЕ РЪКОПОЛОЖЕН НАВРЪХ ИЛИНДЕНАвтор: Иван Върбанов


Навръх празника на пророк Илия - 20 - ти юли, който бе ознаменуван с архиерейска света Литургия в едноименния храмови столичен храм в кв. Княжево, Ганчо Николов бе ръкоположен за дяконско служене. Възпитаникът на Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски", чийто духовен изповедник е ставрофорен иконом Христо Пудин, при духовното име Гавриил.


Утринната служба започна в 9 часа, а храмът "Свети пророк Илия" бе изпълнен с християни, които бяха придошли, за да почетат светия пророк.


Един пророк, който е живял 900 години преди раждането на Спасителя и който със своето житие, с вярата и любовта си, бе удостоен да бъде грабнат жив на небето от огнена колесница и коне. Народът благочестив го възхвалява и е най-почитаният от всички пророци като най-много нему са изградени храмове, параклиси, което свидетелстват за нашата любов и преданост към него. По негово застъпничество Бог изпраща своята благодат в отговор на всички молитви за спасение и вечен живот.


Богослужението беше оглавявано от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит. Скъп гост бе архимандрит Васиан, представител на Московския и на цяла Русия патриарх в България. В службата взеха участие: архимандрит Евтимий, ставрофорен иконом Христо Пудин, предстоятел на храм „Св. Наум Охридски“ в кв. Дружба, ставрофорен иконом Васил Иванов, предстоятел на храм „Св. вмчк Панталеймон“ в кв. Бояна, протойерей Дилян Цветков, предстоятел на храм „Св. прор. Илия“ в кв. Дружба, протойерей Иван Иванов, протойерей Костадин Тренев, свещеник Димитър Тухчиев, предстоятел на храм „Св. Панталеймон“ в кв. Княжево, свещеник Георги Читалов, йеродякон Вартоломей и йеродякон Поликарп.


В тържествения ден бе извършено пострижение на Божия раб Александър за четец и певец на Българската православна църква.

Дякон Гавриил - Ганчо Колев Николов е роден в с. Болярино, Пловдивско. Съвсем скоро ще отпразнува своят 33 рожден ден. Завършва Пловдивската духовна семинария "Св. св. Кирил и Методий", а след това се дипломира в Богословския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Служи като клиросен певец 7 г. в столичния храм "Св. св. Кирил и Методий" до Женския пазар, както и 10 г. в храм "Св. Наум Охридски" в кв. Дружба. Дякон Гавриил е щастливо женен за своята половинка - Божанка, с която имат 4-годишен син.


Екипът на Нюз БГ Репортер и PRESS BG news agency му пожелава дълги години в служене на Бог и да води вярващите в Светлина, Правда, Любов и Радост.


Видеозапис от дяконското ръкополагане можете да видите тук - https://www.youtube.com/watch?v=PAVskySVk3M&t=2293s

Още снимки вижте на Фейсбук - страницата ни: тукСподели

Последни публикации

Виж всички

БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ В ГЕРМАНИЯ ЩЕ МОГАТ ДА НАПУСКАТ СТРАНАТА С ИЗТЕКЛИ ДОКУМЕНТИ ДО КРАЯ НА 2020 Г.

До края на годината Германия ще разрешава на чужденци, чиито паспорти и лични карти са с изтекъл срок на валидност, да напуснат територията на страната, когато държавата, която е издала документа, е о

Германия въвежда мерки за пристигащите и от областите София-град, Сливен и Разград

Министерството на външните работи на Германия е информирало българското Външно министерство, че като част от превенцията срещу коронавируса от събота, 24 октомври 2020 г., страната въвежда мерки спря

ПОЗИЦИЯ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА ВЪВ ВРЪЗКА С ИНТЕРВЮТО НА ГЕНЕРАЛНИЯ ДИРЕКТОР НА БНР

Проектът на Закон за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията е разработен в изпълнение на разпоредби на Закона за държавния бюджет за 2020 г. от работна група, създадена със заповед

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2020
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2020

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now