• PRESS BG news agency

ДПС ПОИСКА ОСТАВКА НА ПРЕЗИДЕНТА И НА ПРАВИТЕЛСТВОТО

ДПС предлага незабавни оставки на правителството и на президента Румен Радев за излизане от кризата. Това заяви в декларация във връзка с началото на новата пленарна сесия председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.


Карадайъ бе категоричен, трябва да бъде сформиран експертен антикризисен кабинет, който да изпълни спешни антикризисни мерки, както и да организира честни и свободни избори.


Лидерът на ДПС отправи критики към президента Радев, като посочи, че преди четири години той е бил избран като контрапункт на управлението на ГЕРБ, но вместо да бъде обединител на нацията, той е избрал модела на противопоставянето - "реваншисткия модел на ГЕРБ".


"Към днешна дата г-н Радев избра политическото противопоставяне и политическата барикада. По този начин ерозира изпълнителната власт и законодателната власт, и съдебната власт. Така ерозира и институцията президент. По Конституция президентът трябва да бъде обединител на нацията, но вместо това с действията си ерозира всички органи и институции, държавността и държавата като цяло", заяви Карадайъ.

Лидерът на ДПС посочи, че от едната страна на барикадата се искат оставки и служебен кабинет, без ясна визия и програма, а от другата страна на барикадата - се иска импийчмънт на президента, твърди се че ще се изпълни мандатът и служебен кабинет няма да има.

Карадайъ предупреди, че за изхода от кризата нито една от двете страни на реваншистката барикада не трябва да се чувства нито като победител, нито като жертва, защото резултатът ще бъде контрареваншизъм.

"Ние от ДПС предлагаме оставка на правителството час по-скоро, второ, оставка на Румен Радев като президент, заедно с оставката на правителството. Ако иска да се изяви като политик, има време да си регистрира партия и да се яви на материалния терен на следващите парламентарни избори", посочи Карадайъ.

За да няма реваншизъм и контрареваншизъм, предложението на ДПС е експертен антикризисен кабинет, който да изпълни посочените спешни за България антикризисни мерки, както и да организира честни и свободни избори, каза лидерът на ДПС.


По думите на Карадайъ, за да няма съмнение в честността на изборите, в следващия експертен антикризисен кабинет от ДПС предлагат премиерът да бъде посочен от най-голямата политическа партия, а вицепремиерът да се се посочва от втората по големина политическа партия.

Трябва час по-скоро отговорните политически сили да вземат решение за излизане от кризата. България не трябва да пропусне своя исторически шанс по пътя на Европа, призова Карадаъй.

Последни публикации

Виж всички

ОТХЛАБВАТ МЕРКИТЕ - ВИЖТЕ КАК !

PRESS BG NEWS AGENCY, Иван Върбанов | От 4 февруари по график се допускат присъствените учебни занятия за учениците от 5-и до 12-и клас Със своя заповед министърът на здравеопазването удължава срока н

Преподавателите и непедагогическият персонал в университетите ще бъдат тествани за коронавирус

PRESS BG NEWS AGENCY, ИВан Върбанов | Преподавателите и непедагогическият персонал в университетите ще бъдат тествани за коронавирус. Това уверение получиха представители на Съвета на ректорите от рък

7-дневната карантина при влизане във Франция не е задължителна, а е силно препоръчителна

PRESS BG NEWS AGENCY | Френските власти обявиха уточнения по повод изискваната 7-дневна карантина. По информация на посолството ни в Париж изолацията не е задължителна, а силно препоръчителна. Френски

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2021
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2021

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now