• PRESS BG news agency

Главният прокурор Иван Гешев посети Пловдив във връзка с операции срещу престъпността


„Недопустимо е, в резултат на забележка, да се бият хора. Недопустимо е хора, които твърдят, че са фенове на спорта и уважават футбола, да си устройват, близо до Пловдив, масови сбивания и това да се снима и да е повод за гордост“. Това заяви главният прокурор Иван Гешев след като посети прокуратурата в Пловдив.


„Това са неща, които прокуратурата, съвместно с МВР, смятаме за недопустими, затова сме тук. Тези неща не трябва да се случват. Ако държавата не може да се справи с битовата престъпност и хулиганските действия, това означава, че трябва да я закрием и да си търсим други представители на съдебната и правоохранителната общност. Недопустимо е по този начин, безогледно да се нарушава обществения ред и извършителите да имат чувството, че няма да има последствия. Аз съм тук да ви кажа, че независимо дали става въпрос за роми, за лица с турски или арменски етнически произход, всички са български граждани и освен права, имат и задължения към обществото. В сегмента, който касае прокуратурата и МВР, ние имаме твърдото намерение да направим всичко възможно, независимо за кой става въпрос, за милионер или за социално слаб, независимо от етническия или друг произход на извършителите, да приложим правилно и еднакво закона спрямо всички нарушители и извършители на престъпление“, каза още Иван Гешев.


Главният прокурор и главният секретар на МВР Ивайло Иванов посетиха Пловдив след три случая на грубо нарушаване на обществения ред и посегателство срещу личността.


На 11 юни в обществена баня в с. Песнопой, 21-годишен младеж нанася удари на 53-годишен жител на Пловдив. В следствие на побоя мъжът, който е бивш следовател, губи дясното си око. Пострадалият е настанен за лечение в болница. Във вторник, 16.06.2020 г., по искане на прокуратурата Районен съд – Пловдив наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на обвиняемия С. И.


На 12 юни в районна на Пловдивския панаир след възникнал спор между група непълнолетни лица и жители на Арман махала се стига до масов бой, в който се включва дори и бременна в 6-тия месец жена. Районна прокуратура – Пловдив е привлякла като обвиняеми четирима непълнолетни за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, а на други девет лица съдът е наложил наказания по УБДХ.


На 24 май на поляна до с. Рогош фенове на два пловдивски футболни отбора участват в предварително уговорен масов бой, който е заснет с мобилни телефони, а видео записи от него са разпространени в социалните мрежи. По случая РП-Пловдив е образувала досъдебно производство за хулиганство.


В отговор на журналистически въпрос, главният прокурор Иван Гешев съобщи, че Софийска градска прокуратура (СГП) е започнала проверка на разпространения в медиите запис, за който се твърди, че е с премиера Бойко Борисов. СГП се е самосезирала и ще извърши проверка дали става въпрос за незаконно използване на СРС или за манипулиран запис. „Какви действия ще се извършват и в какъв обем, зависи от преценката на наблюдаващия прокурор. Моето лично мнение е, че превърнахме записването с телефони в национален спорт и това, което правим, в последните 20 години, е да генерираме изключително много скандали и даваме един лош сигнал, не само към нашите европейски партньори, но и към българските граждани. Превърнахме записването на лични разговори и срещи, не в юридически казуси, а в политическа борба“, обясни още главният прокурор.


По време на посещението си в Пловдив главният прокурор поздрави магистратите и служителите на Апелативната, Окръжната и Районната прокуратура и се запозна с условията им на работа.

0 коментари

Последни публикации

Виж всички

САЩ ще признават от влизащите граждани тестове за Ковид-19, одобрени от държавата на заминаване

PRESS BG NEWS AGENCY | Във връзка с изискването на САЩ всички пътници, които влизат в страната със самолет, да представят от 26 януари 2021 ч. отрицателен тест за коронавирус или документ, че пътникът

Възобновят плановите операции

PRESS BG NEWS AGENCY | Ситуацията в България по отношение на разпространението на COVID-19 трайно се подобрява, основните тенденции вече са стабилни и ваксинацията срещу новия вирус върви при строга о

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2021
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2021

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now