• PRESS BG news agency

Втората част от интеграла „Людмил Ангелов свири Шопен“ ще бъде представена на 23 и 24 ноември

PRESS BG NEWS AGENCY, 19.11.2020 | „Европейски музикален фестивал“ 2020 представя втората част от интеграла „Людмил Ангелов свири Шопен“ с Оркестъра на Класик ФМ радио, която ще се състои на 23 и 24 ноември 2020 в зала „България“ от 19:30 ч. В програмата ще прозвучат три произведения за пиано и оркестър от великия полски композитор – Фантазия върху полски теми оп. 13, Andante spianato et Grande polonaise brillante оп. 22, както и прекрасният Концерт №1 в ми минор, считан за един от най-забележителните романтични клавирни концерти. След изключителния успех на първата част от интеграла, състояла се през м. септември, сега Людмил Ангелов отново ще покаже своето блестящо майсторство и проникновена интерпретация на шопеновата музика. Той ще си партнира с опитните музиканти от Оркестъра на Класик ФМ радио, а на пулта ще гостува маестро Пьотр Сулковски – един от най-изявените млади полски диригенти. Събитията ще бъдат проведени при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, а капацитетът на залата е ограничен до 30%. Всички билети от 15 април 2020 – първоначално обявената дата за концерта, важат без заверка за 24 ноември. На касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“ и на www.ticketsbg.com могат да бъдат закупени билети за 23 ноември 2020.


С концертите на 23 и 24 ноември завършва 20-то юбилейно издание на „Европейски музикален фестивал“, организиран от агенция „Кантус Фирмус“. Форумът е част от Календара на културните събития на Столичната община, а съорганизатор е Министерството на културата. Партньори на интеграла „Людмил Ангелов свири Шопен“ са Полският институт и Софийската филхармония.


Людмил Ангелов гостува редовно на най-известните фестивали за музика на Шопен и е постоянен участник в журито на престижния Международен конкурс за пианисти „Шопен“ във Варшава. През 2011 г. той е удостоен с медал „Gloria Artis“ от Министерството на културата на Република Полша за изключителни заслуги към полската култура. Популярен в цяла Европа, САЩ, Южна Америка и Азия, пианистът е изнасял концерти с най-добрите български оркестри и с редица реномирани чуждестранни състави и диригенти. Има огромен репертоар с творби от всички епохи. Свирил е на сцената на престижни зали като Берлинската филхармония, „Музикферайн“ във Виена, „Концертгебау“ в Амстердам, „Плейел“ и „Гаво“ в Париж, „Линкълн Център“ в Ню Йорк, „Ла скала“ в Милано, „Алте Опер“ във Франкфурт, „Херкулес” в Мюнхен, BOZAR в Брюксел, KKL в Люцерн, Операта в Монте Карло, Цюрихската опера, „Аудиторио Насионал“ в Мадрид, залата на Московската консерватория, Националната филхармония и Националната опера във Варшава, залата на KBS в Сеул и много други. През 2011 г. е удостоен със званието Почетен професор в НБУ, където работи с най-талантливите млади български пианисти.


Пьотр Сулковски е артистичен директор на Филхармонията на област Вармия и Мазурия в Североизточна Полша (Варминско-Мазурско войводство). Той има голям опит като оперен диригент, бил е диригент и художествен ръководител на Оперния театър в Краков (2006-2007), както и музикален директор на оперния фестивал "Wildwood" в Литъл Рок, Арканзас. Съосновател е на Камерната опера в Краков, и е бил заместник-директор на Хора на Полското национално радио (2008-2009) и художествен ръководител на Симфоничния оркестър на Торун (2009-2011). Наред с това Пьотр Сулковски преподава в Музикалната академия в Краков и Музикалната академия в Бидгошч. Ръководи Оркестъра на Държавното музикално училище "Фр. Шопен" в Краков, с който е осъществявал пътувания във Франция. Отличен е с редица награди, сред които "Статуетка на Св. Джеймс" за заслуги в областта на културата (2012), медал "Gloria Artis" на Министерството на културата на Република Полша (2014), „Статуя на Пегас от Вармия и Мазурия“ (2015), награда „Феликс Нововиейски" за музикално изкуство (2017) и др.


Последни публикации

Виж всички

АКАДЕМИЯ „БОРИС ХРИСТОВ” – РИМ ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА ОПЕРНИ ПЕВЦИ ЗА 2021 ГОДИНА

PRESS BG NEWS AGENCY, 21-11-2020 | Академия „Борис Христов” – Рим при Българския културен институт в Рим (БКИ – Рим) обявява конкурс за участие в учебната програма по оперно пеене за 2021 година. Пр

svetlina i blagosloviq - 2020.jpg

"Светлина и Благословия" -
благотворителна инициатива и концерт в подкрепа на децата от Дома за сираци в село Нови хан на Отец Иван и Отец Григорий.
Дарявайте директно по сметките на Дома.
Повече за кампанията - кликнете на банера! 

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2020
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2020

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now