• PRESS BG news agency

Водач на тролейбус е предаден на съд за ПТП със загинал пътник в столицата

Софийската градска прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу П.П. (на 44 години) за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 1 от НК.


Обвиняемият е правоспособен водач на МПС с категории D E, Tкт.


Вечерта на 11.02.2019 г. водачът управлявал тролейбус от редовните линии на обществен превоз на пътници по направление от ул. „Урвич“ към бул. „България“ в гр. София.


Около 19:20 ч. П.П. спрял превозното средство на спирката „Център по хигиена“. Шестдесет и осем годишният пътник - Ж.П., се насочил за слизане към предпоследната врата. Вече навън, намирайки се все още в близост до тролейбуса, вратата се затворила, при което захванала якето на възрастния мъж.


Водачът – обвиняемият П.П., не погледнал в камерите, с които било снабдено превозното средство, не видял случващото си и потеглил. Тролейбусът повлякъл Ж.П., като в един момент якето се освободило от вратите и мъжът паднал на пътното платно. Вследствие на получените травми Ж.П. починал на място.


Обвиняемият П.П. спрял тролейбуса, едва след като видял подадения му сигнал от намиращ се отвън гражданин. Той имал техническа възможност да предотврати ПТП, но с действията си не осигурил безопасното слизане на пътника. Водачът на тролейбуса бил длъжен след затварянето на вратите да се убеди, че няма хора в дясната зона на тролейбуса и едва след това да потегли.


От заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза е видно, че пострадалият получил множество травматични увреждания, като причината на смъртта е спиране на сърдечната дейност.


Предстои наказателното производство срещу обвиняемия П.П. да продължи в съда.

Последни публикации

Виж всички

ЗАХАРИЕВА: Българското национално малцинство наистина е мост и стимул за нашите отношения!

PRESS BG NEWS AGENCY | Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на външните работи на Република Сърбия Никола Селакович се договориха двете страни да работят активн

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2021
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2021

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now