• PRESS BG news agency

"БЪЛГАРСКО ЛЯТО 2020" ПРЕДЛАГА ВИЦЕПРЕМИЕРЪТ И МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов предлага стартирането на инициатива под надслов "Българско лято 2020". Каракачанов излезе с позиция, в която мотивира кампанията, даде разяснения за нея и обяви намеренията си. К. КАРАКАЧАНОВ: "ДНЕС Е ВРЕМЕ ДА ОЦЕНИМ ВЪЗМОЖНОСТТА НИЕ САМИТЕ ДА СИ ПОМОГНЕМ, ЗА ДА НИ ПОМОГНЕ БОГ!"

"В своята многовековна история страната ни се е справяла с много и различни предизвикателства. Днешното изпитание с КОВИД-19 далеч не е най-голямата криза в нашата история. Но и днес – както винаги в трудни периоди – пред нас изниква въпросът: как да продължим напред? Какъв е начинът, каква е рецептата?

Има една изпитана рецепта, българска – многократно изстрадана и доказано работеща. Винаги в тежки времена народът ни се е залавял за земята. На нас, българите, ни е дадена плодородна земя и прекрасна природа, каквато много други страни по света само си мечтаят да имат. Затова и днес моите лични усилия като българин са насочени както към подпомагане на аграрния ни сектор и осигуряване на добра реколта и сигурна прехрана, така и към грижа за успяващия български туризъм. Селското стопанство и туризмът – това са два от ключовите за икономиката ни сектори, които могат да изведат България напред. Днес, когато границите са затворени и когато самите ние в наложените ограничения се учим да ценим по-високо и свободата, и дома, и семейството – днес е време да оценим възможността ние самите да си помогнем, за да ни помогне и Бог."

ДНЕС Е ВРЕМЕ ЦЕЛИЯТ НИ НАРОД ДА СЕ ОБЪРНЕ КЪМ БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ И ПРОДУКТИ, КЪМ ПРИРОДАТА И РОДНИТЕ КУРОРТИ

"Ето защо предлагам инициативата „Българско лято 2020“ – защото днес е време целият ни народ да се обърне към българската земя и българските продукти, към българската природа и българските курорти. Солидарността и подкрепата в кризата трябва да работи преди всичко за българските граждани. От България – за България! От българи – за българите! Това е целта и смисълът на инициативата „Българско лято 2020“ – да подкрепим самите себе си! Вече втори път внасям предложения в подкрепа на аграрния сектор с мерки, предложени от самите земеделци и животновъди. Ще продължа тази подкрепа и занапред.

Обръщам се и към туристическия бранш! Днес е времето българският туристически сектор да осъзнае, че това лято голямото предизвикателство ще бъде привличането на български клиенти, а голямата печалба ще бъде тяхното доверие. Днес е времето туроператори, собственици на хотели и ресторанти, арендатори на плажове и предлагащите услуги по нашето Черноморие и по българските планини да вдигнат нивото на туристическия продукт и да дадат най-добрите условия за българите. Днес не може да разчитате на чужденци – те ще си останат в своите страни. Днес е време да се обърнете към българите! Дайте най-доброто на българите! Вместо да пътуват към съседни и по-далечни страни – предложете им най-атрактивните цени и най-качествените услуги." РАБОТЕЩАТА СОЛИДАРНОСТ Е ДА СИ ПОМОГНЕМ САМИ НА СЕБЕ СИ!

"Защото работещата солидарност е именно това – да си помогнем сами на себе си! Работещата солидарност е за сметка на вносните продукти, да предлагате най-вече качественото българско производство: български месни и млечни продукти, български вина, български плодове и зеленчуци. Време да се създадат специални туристически пакети: от българи – за българи! Работеща солидарност – първо за гражданите на България!

В рамките на инициативата „Българско лято 2020“ ще се отзова на покани за срещи и самият аз ще потърся срещи и разговори с браншови организации в областта на туризма и на селското стопанство, за да можем заедно и без бавене да осигурим съдействие там, където можем да постигнем бърз ефект във времето на тази криза.

„Българско лято 2020“ е отворена инициатива за участие на всеки българин, на всяка българска фирма, на всяка българска отраслова организация в областта на селското стопанство, туризма и съпътстващите ги сектори.

От България – за България! От българи – за българи!

Заедно ще се справим – доказвали сме го неведнъж."

0 коментари

Последни публикации

Виж всички

САЩ ще признават от влизащите граждани тестове за Ковид-19, одобрени от държавата на заминаване

PRESS BG NEWS AGENCY | Във връзка с изискването на САЩ всички пътници, които влизат в страната със самолет, да представят от 26 януари 2021 ч. отрицателен тест за коронавирус или документ, че пътникът

Възобновят плановите операции

PRESS BG NEWS AGENCY | Ситуацията в България по отношение на разпространението на COVID-19 трайно се подобрява, основните тенденции вече са стабилни и ваксинацията срещу новия вирус върви при строга о

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2021
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2021

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now