• PRESS BG news agency

БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРИДОБИЕ ДВЕ ПОДВОДНИЦИ


Министърът на отбраната Каракачанов обяви, че България води преговори за придобиване на две подводници с две държави. Вицепремиерът връчи първо офицерско звание на 22-ма курсанти от Випуск 2020 "Добруджански" от ВВМУ "Н. Й. Вапцаров", което е кулминацията на честванията на 141-та годишнина от създаването на Военноморските сили.

По думите на Красимир Каракачанов опциите за подводници "втора ръка" са две. Едната ще бъде от Норвегия, а коя е другата европейска страна засега остава загадка. 

Преди да се стигне до подписването на договор за строежа на двата нови модулни патрулни кораба за ВМС трябва да приключат преговорите, коментира военният министър. По думите му до подписване на договор може да се стигне не по-късно от октомври. 

Двата кораба ще се строят във Варна. Българското условие е било минимум единият от тях да се строи у нас. При строежа ще ползваме "бонус", тъй като 40 процента от парите са за грубата работа по изграждане на корпусите на плавателните съдове, т.е. това са пари, които ще останат в българската икономика.

През последните три години са дадени много повече пари за ремонти и поддръжка на съдовете в морския флот, отколкото през последните 30 години.

ПО ПОВОД НА ПРОТЕСТИТЕ

Каракачанов коментира, че протестите могат да бъдат опорочени и окървавени, защото част от тези, които ги организират, целят точно това. "Мисля, че е ясно за всички, само някои медии, които се опитват да ръководят тази изкуствена джендър революция, се правят че не го виждат, че точно това е целта", заяви Каракачанов. 

По думите му хората, които са отишли първата вечер на протеста с качулки и маски, приготвили бухалки, запалителни течности с идеята да ги хвърлят по полицията или да я нападат, са с ясното съзнание, че при такива действия ще има отговор. Според него полицията е постъпила мъдро и не ги е атакувала, но подобни неща не могат да се търпят вечно. Не може в името на това - няколко соросоидни НПО-та и партийки извън парламента да се докопат до властта, ти да разсипеш държавата, заяви вицепремиерът.

На журналистически въпрос каква ще е реакцията на държавата, ако се стигне до крайни действия, вицепремиерът отговори, "че няма нормална държава в света, в която някой атакува органите на реда и го посрещат с баница и кисело мляко".

0 коментари

Последни публикации

Виж всички

ЗАХАРИЕВА: Българското национално малцинство наистина е мост и стимул за нашите отношения!

PRESS BG NEWS AGENCY | Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на външните работи на Република Сърбия Никола Селакович се договориха двете страни да работят активн

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2021
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2021

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now