Търсене
  • PRESS BG news agency

България може да разчита на европейската солидарност за справяне с мигрантския натиск

Актуализирано: Мар 5


Министър - председателят Бойко Борисов пристигна в София с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. Бяха проведени разговори, посветени на актуалната обстановка във връзка с мигрантския натиск и събитията в Сирия.


"Продължаваме с цялата си воля да се борим за добросъседство и разбирателство – мирно. Убедени сме, че само по този начин може да разрешим не само мигрантската, но и всяка криза. Искаме да живеем в мир в региона." Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата си с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.


От своя страна Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен акцентира, че с българския министър-председател Бойко Борисов са обсъждани начините за взаимодействие с Турция в региона. "Българският опит е от стратегическо значение за региона. Беше важно да се получим от огромния опит, който премиерът има тук в региона и изградените връзки със съседните страни", заяви г-жа Фон дер Лайен.


Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви, че България трябва да разчита на европейската солидарност. Отбеляза превъзходното сътрудничество на българското правителство с Европейския съюз и ангажираността на страната ни към опазването на границата в контекста на сигурността на ЕС.



Последни публикации

Виж всички

БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ В ГЕРМАНИЯ ЩЕ МОГАТ ДА НАПУСКАТ СТРАНАТА С ИЗТЕКЛИ ДОКУМЕНТИ ДО КРАЯ НА 2020 Г.

До края на годината Германия ще разрешава на чужденци, чиито паспорти и лични карти са с изтекъл срок на валидност, да напуснат територията на страната, когато държавата, която е издала документа, е о

Германия въвежда мерки за пристигащите и от областите София-град, Сливен и Разград

Министерството на външните работи на Германия е информирало българското Външно министерство, че като част от превенцията срещу коронавируса от събота, 24 октомври 2020 г., страната въвежда мерки спря

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2020
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2020

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now