• PRESS BG news agency

БОРИСОВ: "С ОБЯСНЕНИЯ ЩЕ ПОСТИГНЕМ ПО-ВИСОК ПРОЦЕНТ НА ВАКСИНИРАНИТЕ!"

PRESS BG NEWS AGENCY, София, 28-12-2020 | „Противоепидемичните мерки бяха много навременни, точни, максималнощадящи свободата, правата на хората и движението им. Заболеваемостта инатискът върху интензивните отделения спаднаха, а оздравелите вече са в пътиповече от новозаразените“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в центъра за разпределение на пациентите с COVID-19 в столичната университетска болница „Света Анна“.


Месец след въвеждането на допълнителните противоепидемични мерки у нас, премиерът Бойко Борисов акцентира, че в битката с новия вирус Българиявече разполага и с ваксини срещу него.


Министър-председателят бе категоричен, че след получаването на пълна и подробна информация за ваксините, българските граждани ще се убедят, че именно това е пътят за справяне с пандемията и връщане към нормалния начин на живот.


„Затова все повече ще обяснявате на хората за ваксините“, обърна се премиерът към министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, който също бе в столичната болница „Св. Анна“.


Министър-председателят добави, че у нас ще пристигнат още и различни ваксини, за да могат личните лекари да направят най-добрия избор за предпазването на своите пациенти.


„А дотогава първите 70 000-80 000 ваксини, които дойдат, ще бъдат поставени на хората на първа линия и всички останали“, посочи Борисов.


В рамките на посещението на министър-председателя директорът на „Света Анна“ д-р Славчо Близнаков посочи, че е имало период, в който всички легла за COVID-19 пациенти в болницата са били заети от заболели. Годишно през лечебното заведение минават над 30 000 пациенти, тъй като болницата е най-високо технологична. Премиерът Борисов изтъкна, че правителството ще отпусне средства за нов скенер за „Св. Анна“, тъй като наличната апаратура е остаряла.


Необходимите 1,4 милиона лева ще бъдат осигурени през бюджета на Министерството наздравеопазването.


Правителството ще подпомогне болницата и при изграждането на нов параклис, а с осигурените вече близо 1 милион лева от Министерския съвет „Св.Анна“ разполага с изключително модерно оборудвана инвазивна кардиология.


Здравният министър Костадин Ангелов докладва на премиера, че във вчерашния ден, когато бе даден старт на ваксинационната кампания у нас, имунизираните срещу COVID-19 са 699 души в центровете в София, Пловдив,Бургас и София-област.


Няма данни при ваксинираните да са се появилинежелани реакции.


„Бъдете спокойни, обяснявайте повече и ще постигнем висок процент на ваксиниране на населението, с който ще се справим с коронавируса“, подчерта министър-председателят Бойко Борисов.


Последни публикации

Виж всички

Образованието, здравеопазването и спортът - приоритетни при бъдещо разхлабване на мерките!

PRESS BG NEWS AGENCY | Образованието, здравеопазването и спортът. Това са приоритетите на правителството при бъдещо разхлабване на противоепидемичните мерки. Заявлението бе направено от здравния минис

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2021
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2021

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now