• PRESS BG news agency

БОЙКО БОРИСОВ: "ОБМИСЛЯ СЕ СМЯНА НА РЪКОВОДСТВОТО НА КЕВР"


„Колко трудно е да направиш моста, а колко бързо минаваш по него. Помните ли като идвахме тук в калта. А сега влизаш в тунела и все едно си е ден“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който инспектира новия обходен път на Габрово, пуснат в движение тази сутрин.


В отсечката е най-голямото изграждано досега у нас стоманобетоново мостово съоръжение с дължина 640 м и отвор 160 м, построено по метода „конзолно бетониране“. По тази технология се изграждат мостове с най-големи отвори и това е третият у нас след виадукта на 48-и км на АМ „Хемус“ и виадукта на пътя Подкова - Маказа.


В новоизградената отсечка от обходния път на Габрово, която премиерът Борисов огледа заедно с вицепремиера Томислав Дончев, министъра на финансите Владислав Горанов и заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, се намира и тунелът под Бакойския баир, построен по нов австрийски метод.


По време на инспекцията вицепремиерът Томислав Дончев отбеляза, че с новото трасе преминаването на Балкана се съкращава с половин час. А министър-председателят Бойко Борисов подчерта, че въпреки пандемията от COVID-19 не спира изграждането на нито един от важните инфраструктурни обекти в страната.


„И „Хемус“ правим, другата седмица ще покажем на варненци напредъка му. А от 10 юни започваме участъка от Велико Търново в двете посоки“, добави премиерът Борисов и изтъкна, че днес се изграждат изключително модерни тунели и мостове. „Докато навремето заварих магистрала „Марица“ точно преди Свиленград, където бяха разминали двете платна от двете страни. Днес обаче поздравяваме строителите. Да им е честито на габровци, има и шумозащитни стени да не пречи трафикът на хората“, заяви премиерът Борисов на новото трасе.


В отговор на журналистически въпрос за евентуално увеличение на цените на парното, министър-председателят Бойко Борисов заяви, че към настоящия момент имаме 42 % намаление на цената на газа и то със стара дата след преговорите с „Газпром“. Премиерът добави, че темата ще бъде детайлно обсъдена и се обмисля смяна на ръководството на КЕВР.


Пред медиите министър-председателят Борисов каза още, че по време на извънредното положение у нас заради COVID-19 българската индустрия много бързо се реорганизира и започна собствено производство на защитни облекла и предпазни средства. „Още продължаваме да попълваме складовете си и да изнасяме защитни облекла“, подчерта премиерът Борисов. По думите му спазвайки дистанция, дезинфекция и повишено внимание, икономиката ни бързо ще успее да влезе в ритъм след пандемията. „Ние успяхме между двете теории да минем точно по средата – с рестрикции, но и с най-свободните мерки до ден днешен“, акцентира министър-председателят Борисов.

0 коментари

Последни публикации

Виж всички

ЗАХАРИЕВА: Българското национално малцинство наистина е мост и стимул за нашите отношения!

PRESS BG NEWS AGENCY | Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на външните работи на Република Сърбия Никола Селакович се договориха двете страни да работят активн

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2021
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2021

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now