• PRESS BG news agency

АНГЕЛ КУНЧЕВ : "ЗАДАВА СЕ УДЪЛЖАВАНЕ НА ЕПИДЕМИОЛОГИЧНАТА ОБСТАНОВКА!"PRESS BG news agency | Главният здравен санитарен инспектор - Ангел Кунчев, заяви, че ще поиска удължаване на епидемиологичната обстановка. Повод за това негово решение са новите огнища на коронавирус в Доспат, Сърница и Сливен. Ще бъде обсъждано дали удължаването да е само с 15 дни или до месец. Мярката ще запази здравния протокол на граничните КПП-та. Не се предвиждат рестрикции в населените места в страната. Кунчев подчерта, че вирусът циркулира у нас, дистанцията и хигиенните правила трябва да се спазват, а повечето от указанията за борба с пандемията ще важат още дълго. Неговите очаквания са за възможността да се появяват нови огнища.


83 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас през последното денонощие


От изследваните за изминалото денонощие 1406 проби 83 са дали положителен резултат, сочат данните в Националната информационна система. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград – 2; Ловеч – 1; Пазарджик – 3; Плевен – 1; Разград – 3; Сливен – 1; Смолян – 52; София област – 4; София – 14; Стара Загора – 1; Шумен – 1.

Към момента у нас са потвърдени 2810 случая на новия коронавирус. 1059 от тях са активни. 1587 са излекуваните лица, 39 от които са регистрирани през последните 24 часа.

Пациентите с доказана коронавирусна инфекция, настанени в лечебни заведения за болнична помощ, са 152-ма. 15 от тях се намират в интензивни структури.


Националната информационна система показва, че регистрираните медицински служители с потвърден COVID-19 у нас са 297. През изминалото денонощие са установени 3 нови случая в София.


Починалите лица, при които е бил констатиран новият коронавирус, у нас са 164. За последните 24 часа са регистрирани 4 нови смъртни случая. Касае се за:


Жена на 60 години с пневмония и с придружаващо заболяване диабет;


Мъж на 76 години без придружаващи заболявания;


Мъж на 61 години с пневмония и с придружаващи заболявания, сред които диабет;


Жена на 73 години със сърдечно заболяване.

0 коментари

Последни публикации

Виж всички

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2021
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2021

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now