• PRESS BG news agency

АЛЕКСАНДЪР АНДРЕЕВ ЗАСТАНА НАЧЕЛО НА ЦИК

Александър Андреев е новият председател на Централната избирателна комисия. Това решиха депутатите със свой вот. "За" гласуваха депутатите на ГЕРБ, "Обединени патриоти", "Воля" и 4 независими. БСП гласуваха "Против", а ДПС не участваха в гласуването.


Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска ясни отговори от Александър Андреев как комисията ще организира машинното гласуване и дали ще се наложи нова промяна на Изборния кодекс. Отговорът на Андреев: "Не бих могъл да дам аз отговор, защото те са решение на колективния орган, а именно на ЦИК. Това, което ЦИК ще направи, е да приложи закона такъв, какъвто е приет от законодателя".

Номинацията за издигането на Андреев е на неправителствена организация - Федерацията на независимите студентски дружества, а ГЕРБ го припозна като своя кандидатура. До днес Андреев беше член на ЦИК и неин говорител, избран от квотата на ГЕРБ, но в миналия мандат е заемал поста по предложение на БСП. Той заема поста след подалата оставка Стефка Стоева, която преди да напусне възрази срещу промените в Изборния кодекс и прехвърлената отговорност за машинното гласуване върху ЦИК.


0 коментари

Последни публикации

Виж всички

ОМБУДСМАНЪТ ДИАНА КОВАЧЕВА СЕЗИРА КЕВР И ЕНЕРГИЙНОТО МИНИСТЕРСТВО ЗАРАДИ ТОПЛОФИКАЦИЯ ПЕРНИК

PRESS BG NEWS AGENCY | Омбудсманът Диана Ковачева изпрати втора препоръка до министъра на енергетиката Теменужка Петкова и председателя на КЕВР Иван Иванов, с настояване да бъдат предприети своевремен

Образованието, здравеопазването и спортът - приоритетни при бъдещо разхлабване на мерките!

PRESS BG NEWS AGENCY | Образованието, здравеопазването и спортът. Това са приоритетите на правителството при бъдещо разхлабване на противоепидемичните мерки. Заявлението бе направено от здравния минис

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2021
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2021

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now