• PRESS BG news agency

Актуализиран режим за влизане във Франция

С цел предотвратяване на разпространението на заболяването COVID-19, всички пристигащи със самолет във Франция следва да представят декларация по образец за липса на симптоми на заболяването COVID-19, както и дали в последните 14 дни преди полета са били в контакт с установен случай на COVID-19. Декларацията се представя преди качване в транспортното средство и по време на граничния контрол. Липсата на декларация може да бъде причина за постановяване на отказ за влизане на територията на Франция.


Влизане на територията на Франция от страни от европейското пространство /държавите – членки на Европейския съюз, Андора, Исландия, Лихтенщайн, Монако, Норвегия, Великобритания, Сан Марино, Швейцария, Ватикана/, и от следните държави: Австралия, Канада, Южна Корея, Грузия, Япония, Нова Зеландия, Руанда, Тайланд, Тунис, Уругвай, не е свързано с ограничения във връзка с мерките за ограничаване на COVID-19.


Въпреки обявеното, че вътрешните европейски граници на Франция остават отворени, налице са случаи, при които френските гранични власти изискват документи, които обосновават влизането в страната в зависимост от изключенията на наложената в цялата страна обща карантина. При липсата на такива доказателства влизането в страната може да бъде отказано. От МВнР препоръчват на българските граждани да съобразяват пътуването си във Франция с предвидените изключения от общата карантина, като носят у себе си съответните документи за доказване на съответното изключение.


При нужда от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на България в Париж на телефон: 0033145518590 или в извънработно време на телефон: 0033623180993, както и чрез имейл адресите на дипломатическото ни представителство: consul@ambbulgarie.fr, Embassy.Paris@mfa.bg.

Последни публикации

Виж всички

Приказният коледен балет „Лешникотрошачката“ ще се играе през декември в Софийската опера

PRESS BG NEWS AGENCY, 30-11-2020 | „Лешникотрошачката” е приказен балет в 2 действия, с хореография на Мариус Петипа и Лев Иванов, по музика на Пьотър Илич Чайковски. Либретото е по приказката на Ернс

МФ очаква дефицит по консолидираната фискална програма в размер на 183,2 млн. лв.

PRESS BG NEWS AGENCY, 30-11-2020 | На база на предварителни данни и оценки салдото по консолидираната фискална програма (КФП) на касова основа към ноември 2020 г. се очаква да бъде отрицателно в разме

svetlina i blagosloviq - 2020.jpg

"Светлина и Благословия" -
благотворителна инициатива и концерт в подкрепа на децата от Дома за сираци в село Нови хан на Отец Иван и Отец Григорий.
Дарявайте директно по сметките на Дома.
Повече за кампанията - кликнете на банера! 

PRESS BG news agency е платформа за независима журналистика. Тя бе създадена на 3-ти март 2020 г. 
Основател, издател и главен редактор е Иван Върбанов.
PRESS BG news agency излъчва новини от България.

За контакти: pressbgnewsagency@gmail.com
Всички права са запазени © 2020
===============================
PRESS BG news agency is a platform for independent journalism.
She was created on 3 of March 2020.
Owner, publisher and Editor-in Chief is Ivan Varbanov.
PRESS BG news agency publish news from Bulgaria.
Contact: pressbgnewsagency@gmail.com

All rights reserved ©2020

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now